Firea: Nu este nevoie neapărat de o nouă conducere, ci de o nouă viziune

gabriela firea
Facebook.com

PSD nu are nevoie neapărat de o nouă conducere, ci de o nouă viziune, a declarat duminică seară preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

"Ne-am fi dorit un scor mai bun, un scor mai mare, dar le mulţumim tuturor românilor care au votat, în general, care au votat cu PSD, peste 3 milioane de români şi vom face o analiză să vedem ce s-a greşit, cum s-a greşit, cum putem îndrepta şi cum reface legătura, atât cu electoratul nostru de bază, cât şi cu ceilalţi români care ne-au votat în anii trecuţi şi acum nu ne-au mai votat", a spus Gabriela Firea, la plecarea de la sediul PSD.

Întrebată cine va deconta rezultatul obţinut, ea a precizat: "Noi toţi, (...) nu trebuie să fie un singur vinovat, am muncit cu toţii, acesta a fost rezultatul".

"Românii au întotdeauna dreptate, votanţii au întotdeauna dreptate, nu trebuie să fim supăraţi pe cetăţeni pentru că ştiu ce au făcut, chiar dacă, să spunem aşa, avem lacrimi în suflet pentru scor, nu trebuie să ne supărăm pe români, pentru că ei ştiu de ce au votat aşa", a completat Firea.

Întrebată dacă are nevoie PSD de o nouă conducere, aceasta a spus: "Nu neapărat de o nouă conducere, pentru că avem o conducere statutar aleasă în urma unui congres, avem nevoie de o nouă viziune, de îndreptarea greşelilor şi erorilor pe care le-am făcut noi toţi. Trebuie să ne adunăm, să spunem sincer ce gândim, atunci când un coleg de-al nostru are o idee poate mai revoluţionară să nu-l mai înăbuşim, cum au fost CEx-uri în care mai veneam câţiva dintre noi să facem anumite propuneri de îmbunătăţire a activităţii partidului şi eram izolaţi sau daţi afară".

Citește și
Gabriela Firea, Eugen Teodorovici
Ce făceau Firea și Teodorovici în timp ce Dăncilă se plângea de Iohannis. VIDEO
„Șmecheria juridică” prin care Dumitru Buzatu a scăpat de interceptările din dosarul mitei în portbagaj. Cum au încălcat procurorii DNA regulile Înaltei Curți înainte să fi fost stabilite

Ea a precizat că în perioada de când Viorica Dăncilă a preluat partidul astfel de lucruri nu s-au întâmplat, din contră, a fost "prea multă democraţie".

Întrebată dacă ea crede că Vioricăi Dăncilă îi va fi cerută demisia din funcţie în şedinţa CEx, Firea a punctat: "Doar 5 judeţe au îndeplinit target-ul, peste 50%, cine să-i ceară demisia doamnei Dăncilă, reprezentanţii celor 5 judeţe care au îndeplinit target-ul, restul au fost sub 50%. Nu cred în aşa ceva".

"Repet, eu sper să ne întâlnim săptămâna aceasta (...) şi să recunoaştem cinstit şi onest ce s-a greşit în relaţia cu electoratul nostru, să nu ne mai ascundem după tot felul de subterfugii şi să reformăm acolo unde trebuie reformat şi, în special, să refacem legătura cu electoratul nostru, să ne recunoaştem greşelile şi măcar o dată pentru totdeauna să nu le mai repetăm. Din punctul meu de vedere, doar a schimba nişte oameni cu alţi oameni, dar a nu modifica în substanţă şi în esenţă felul de a se exprima şi de a comunica şi de acţiona al partidului ar fi o mare greşeală. Noi nu stăm atât de prost la capitolul resurse umane, ci am stat deficitar la anumite acţiuni şi la anumite mesaje pe care le-am transmis către electorat", a afirmat liderul PSD.

Fiind întrebată dacă PSD plăteşte astăzi preţul că l-a menţinut pe Liviu Dragnea prea mult în fruntea partidului, Firea a replicat: "Probabil, sunt mai multe cauze şi acestea trebuie să fie analizate". 

Vezi aici rezultate BEC în timp real și harta voturilor înregistrate de cei doi, pe județe.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Întrebarea uluitoare primită de Sorana Cîrstea
VIDEO Întrebarea uluitoare primită de Sorana Cîrstea
Citește și...
Răspunsul lui Firea la întrebarea dacă vor fi
Răspunsul lui Firea la întrebarea dacă vor fi "decapitări" în PSD

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că membrii PSD vor analiza cauzele care au dus la pierderea alegerilor prezidențiale, dar că "tradiţia" în ceea ce priveşte "decapitările" în PSD poate fi stricată.

Ce făceau Firea și Teodorovici în timp ce Dăncilă se plângea de Iohannis. VIDEO
Ce făceau Firea și Teodorovici în timp ce Dăncilă se plângea de Iohannis. VIDEO

Câțiva dintre liderii PSD care au venit marți să o susțină pe candidatul Viorica Dăncilă la dezbaterea cu jurnaliștii, organizată la Palatul Parlamentului, au părut la un moment dat că se plictisesc în timpul declarațiilor șefului lor politic.

Firea, despre Ludovic Orban: ”Când adoarme se gândește la mine, când se trezește, la fel”
Firea, despre Ludovic Orban: ”Când adoarme se gândește la mine, când se trezește, la fel”

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea l-a atacat pe premierul Ludovic Orban, spunând că în ultima vreme a ajuns ținta criticilor acestuia pentru că, probabil, liberalul adoarme cu ea în gând.

Recomandări
De la pantofarul Europei la o industrie în declin. Orașul care se dezvoltă cu fonduri europene fabricând încălţăminte
De la pantofarul Europei la o industrie în declin. Orașul care se dezvoltă cu fonduri europene fabricând încălţăminte

Cândva pantofarul Europei Romania marchează încă o industrie în declin. Producţia de încălţăminte a scăzut la jumătate față de acum zece ani, iar piaţa este invadată de mărfuri din Asia, Polonia, şi Turcia.

HARTA INTERACTIVĂ a candidaților la alegerile locale din iunie 2024. Află rapid lista completă din județul tău
HARTA INTERACTIVĂ a candidaților la alegerile locale din iunie 2024. Află rapid lista completă din județul tău

Organizația Expert Forum a lansat Harta interactivă a candidaților la alegerile locale din iunie 2024, un instrument online util pentru alegătorii care vor să consulte listele complete ale ofertelor electorale.  

Ministerul Familiei dispune controale la DGASPC Sector 4, după acuzaţiile existenţei unei reţele de prostituţie
Ministerul Familiei dispune controale la DGASPC Sector 4, după acuzaţiile existenţei unei reţele de prostituţie

La cererea Primăriei Sectorului 4, Natalia-Elena Intotero şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Rareş-Petru Achiriloaie vor dispune trimiterea echipelor Corp de Control la DGASPC Sector 4.