Sectiile de votare in care Victor Ponta a avut aproape 100% din voturi. Intr-un sat din Teleorman, Iohannis a luat 79%

Ultima actualizare: 23-11-2014 06:51
membru al sectiei de votare ii da stampila unui alegator

Potrivit statisticilor BEC, Klaus Iohannis a luat in turul II al alegerilor cel putin 90% dintre voturi in cateva sute de sectii de votare.

Biroul Electoral Central a publicat joi rezultatele finale din turul II al alegerilor prezidentiale. Din lungile liste cu statistici de la sectiile de votare se poit extrage insa cateva informatii interesante privind modul in care au votat romanii duminica, 16 noiembrie.

Klaus Iohannis a primit 90% sau mai mult din voturile valabil exprimate in 279 de sectii de votare. Dintre acestea, 135 sunt in strainatate. Ceea ce inseamna ca in diaspora Iohannis a luat 90% sau mai mult din voturi inaproape 46% din sectiile de votare. Sunt insa si 5 sectii de votare in strainatate unde Victor Ponta a fost castigator: la Rostov pe Don (in Federatia Rusa), Brasilia (Brazilia), Zajecar (Serbia), Bagdad (Irak) si Ramallah (Palestina). In niciuna din aceste sectii numarul de voturi nu a depasit 25.

Vezi aici rezultatele finale din diaspora

Celelalte sectii unde candidatul ACL a primit cel putin 9 din 10 voturi se afla in judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Mures, Satu Mare, Sibiu, dar si Suceava, unde la sectia din Poiana Micului, comuna Manastirea Humorului, Klaus Iohannis a primit 90% din voturi.

Cel mai mare procent a fost obtinut de castigatorul alegerilor la sectia din Munchen – unde 3.951 dintre cele 4.037 de voturi valabil exprimare au fost pentru Klaus Iohannis. De asemenea, in Covasna, la sectia din Fotos, comuna Ghidfalau: aici 129 din cei 132 de alegatori care s-au prezentat la urne au votat candidatul ACL.

Afla daca pe strada ta s-a votat cu Ponta sau cu Iohannis. Lista oficiala cu rezultatele din fiecare sectie de votare

Covasna si Harghita sunt campioane, de altfel, in clasamentul numarului de sectii unde Klaus Iohannis a obtinut cel putin 90% din voturi: 36 de sectii in Covasna si 40 in Harghita. Le urmeaza judetele Alba (15 sectii) si Cluj (14).

Pe de alta parte, exista si 40 de sectii unde Victor Ponta a primit 90% sau mai mult din sufragii. 6 dintre acestea sunt in Dolj, 5 in Olt, 4 in Mehedinti, 3 in judetele Galati, Giurgiu, Iasi si Vaslui. In ciuda renumelui sau de judet PSD, Teleormanul are doar 2 sectii unde Victor Ponta a fost votat cu aproape 100%.

Citeste si: Prezenta la vot de aproape 500%, intr-un sat din Mehedinti. In cate sectii s-a mai inregistrat o situatie similara

Pe de alta parte, in Teleorman liderul PSD a obtinut cel mai mare scor la o sectie – 97% la sectia 321 din Albesti, comuna Vedea. 360 din cele 370 de voturi valabil exprimate la aceasta sectie au fost pentru Ponta. Dar in 37 din cele 334 de sectii din Teleorman, Iohannis a castigat, ba chiar cu 79% intr-una dintre ele, in satul Mosteni, o localitate unde nu exista apa curenta sau canalizare, dar primarul este liberal.

Dintre sectiile care l-au votat cu o majoritate zdrobitoare pe liderul PSD, doar trei sunt in mediul urban – doua in Saveni (jud. Botosani) si una in Maramures, in Somcuta Mare. Pe de alta parte, si multe dintre sectiile care i-au dat lui Iohannis 90% sau mai mult dintre voturi, peste 100 sunt in mediul rural.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO