DEZBATERE IOHANNIS - PONTA la TV, pe tema pensiilor: "Ce pensie are soacra dumneavoastra?"

Klaus Iohannis, Victor Ponta in dezbaterea TV

Unul dintre momentele tensionate din timpul dezbaterii televizate dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta a fost legat de subiectul pensiilor.

Liderul ACL Klaus Iohannis a declarat ca garanteaza ca nu vor fi taiate pensii cat va fi presedinte, adaugand ca a fost "mizerabila" campania PSD care sustinea contrariul. Premierul l-a intrebat, in replica: "Stiti ce pensie are soacra dumneavoastra"?.

Iohannis l-a intrebat pe Ponta de ce i-a "mintit" pe pensionari cu faptul ca le-ar taia pensiile daca ajunge presedinte. "Le-am spus ceea ce veti face, dumneavoastra cu Predoiu si cu Blaga", a raspuns Ponta.

El a fost intrebat apoi de prezidentiabilul ACL de unde stie ce va face el ca presedinte. "Pentru ca ati mai facut-o o data", a raspuns premierul, moment in care Iohannis a infirmat acest lucru, mentionand ca premierul este "intr-o eroare". "Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca pensiile nu pot fi taiate, deci nu a taiat nimeni pensiile", a replicat Iohannis.

"Nu exista pensie de 300 de lei in Romania"

Citește și
Victor Ponta si Klaus Iohannis
Iohannis: "Fiecare cetatean are dreptul la vot". Ponta: "O lozinca". Contrele de pe tema votului din diaspora
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

La randul sau, Ponta i-a spus lui Iohannis ca se adreseaza celor cinci milioane de pensionari si le spune ca nu le-a taiat nimeni pensia. Ponta l-a intrebat pe Iohannis daca stie ce pensie are soacra sa, mentionand ca liderul ACL a afirmat ca ar fi indicat cifra de 300 de lei. "E important, ca oamenii afla de la domnul Iohannis ca exista pensii de 300 de lei in Romania, ceea ce nu este adevarat", a completat Ponta.

Iohannis a mentionat ca afirmatia sa a fost de "aproximativ 300 de lei". "Nu exista pensie de 300 de lei in Romania, exista venitul minim garantat de 350", a sustinut Ponta.

"Poate stiti si dv. ca pensia cea mai mica este de 350 de lei, de asta am spus de aproximativ 300 de lei", a replicat Iohannis. Premierul l-a intrebat pe contracandidatul sau daca stie cati pensionari sunt in Romania, moment in care liderul PNL a mentionat ca asteapta raspunsul de la premier deoarece are "toate fituicile la el", referindu-se la foile de pe masa.

Pe de alta parte, jurnalistul Attila Biro de la gandul.info a publicat pe pagina personala de Facebook o fotografie cu talonul de pensie al bunicii sale, insotita de textul: "Victor Ponta a declarat la dezbaterea cu Iohannis ca nu este pensie mai mica de 300 de lei. Bunica mea o persoana remarcabila care a muncit toata viata, a trecut prin Al Doilea Razboi Mondial, a fost oprimata de comunisti are o pensie de 237 lei. Astea-s faptele. Nu e singura pensie sub 300 de lei".

 

Ponta a sustinut ca in Romania sunt 5,3 milioane de pensionari, mentionand ca este convins de faptul ca Iohannis nu stie care este cifra pensionarilor. "Eu cred ca sunt 5,4 milioane de pensionari. Cred ca n-ati numarat bine sau nu ati copiat bine", a replicat Iohannis. Ulteior, Ponta a citit de pe o hartie cifra exacta 5.341.521, mentionand: "V-am soptit, e bine".

"Domnule Ponta, vad ca ati facut o fixatie pe familia mea, va legati de soacra-mea, care nu cred ca va fi fericita sa afle cat e pensia medie, ca tot 350 de lei primeste si restul primeste de la mine. Cum nici parintii mei nu sunt mai fericiti ca ati trimis echipa TV sa-i filmeze acolo unde locuiesc ei", a spus Iohannis. Ponta a sustinut ca nu ar fi trimis nicio echipa TV in Germania.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
DEZBATERE IOHANNIS - PONTA. Cearta pe pensii, salarii, imunitate si votul diasporei. Cine a
DEZBATERE IOHANNIS - PONTA. Cearta pe pensii, salarii, imunitate si votul diasporei. Cine a "castigat" meciul pe internet

Ceea ce pana acum parea imposibil, s-a intamplat. Marti seara a avut loc prima confruntare televizata intre Klaus Iohannis si Victor Ponta. Intalnirea dintre cei doi candidati la alegerile prezidentiale a fost una incrancenata.

Iohannis:
Iohannis: "Fiecare cetatean are dreptul la vot". Ponta: "O lozinca". Contrele de pe tema votului din diaspora

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a spus, marti, la premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, ca fiecare cetatean are dreptul la vot, Ponta replicand, imediat, ca aceasta reprezinta „o lozinca”.

Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au atacat in direct. Replicile candidatilor, de la
Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au atacat in direct. Replicile candidatilor, de la "trafic de copii" la "stapan de sclavi"

Liderul ACL Klaus Iohannis i-a solicitat, marti, premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, sa isi ceara scuze, in numele echipei sale.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.