Cel mai mare drapel romanesc, arborat la Miercurea Ciuc cu ocazia "Zilei Tricolorului". Sute de militari au defilat pe strazi

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05

Moment istoric la Miercurea Ciuc, unde peste 400 de militari au defilat in fata celui mai mare drapel romanesc, arborat in secuime cu ocazia ''Zilei Tricolorului''.

Moment istoric la Miercurea Ciuc, unde peste 400 de militari au defilat in fata celui mai mare drapel romanesc, arborat in secuime cu ocazia ''Zilei Tricolorului''.

La eveniment a participat premierul interimar Gabriel Oprea. Acesta a declarat ca in actualul context geo-politic, fiecare roman trebuie sa-si dovedeasca atasamentul fata de valorile nationale. Si presedintele Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare.

Tricolorul a fost arborat vineri la sediul Inspectoratului Judetean de Politie din Miercurea Ciuc. Steagul are 7 metri lungime si 4 metri latime. La inaltarea pe un catarg au asistat 3000 de persoane. Garda de Onoare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" a prezentat onorul.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta premierului interimar Gabriel Oprea. "Ca roman, ca om format in sistemul militar, am adanc inradacinata in suflet credinta ca patriotismul si loialitatea fata de valorile nationale nu sunt simple vorbe, ci principii solide de viata//cred ca numai impreuna, indiferent de religie, etnie sau orientare politica ne putem servi tara, putem proteja toti cetatenii, aratand ca suntem romani adevarati si cetateni europeni deopotriva", a declarat Gabriel Oprea.

400 de militari au defilat prin fata impunatorului drapel. Pana astazi, cel mai mare tricolor romanesc din Harghita era cel de la Tulghes, de 24 de metri patrati, arborat anul trecut in prezenta ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa.

Si presedintele Klaus Iohannis a tinut sa marcheze aceasta zi printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook dar si pe site-ul institutiei prezidentiale unde a declarat ca are datoria de a cere tuturor romanilor sa pretuiasca si sa cinsteasca drapelul national.

"Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului National, este pentru toti romanii o sarbatoare de suflet. Tricolorul reprezintă liantul generatiilor de romani care au contribuit la constructia Romaniei de astazi. La randul nostru, avem responsabilitatea sa lasam mostenire o Romanie mai buna, o natiune cu adevarat puternica. Drapelul National este purtat cu demnitate de catre ostasii nostri in teatrele de operatii si insoteste momentele de bucurie ale victoriilor sportivilor nostri.

Cu aceasta ocazie, indemn fiecare roman sa cinsteasca si sa pretuiasca acest simbol national!", a scris presedintele Klaus Iohannis.

Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/ 1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO