ICCJ a ramas in pronuntare in dosarul fiului Sorinei Placinta.Avocatii si procurorul cer rejudecarea


Ultimul update: Duminica 11 Noiembrie 2012 07:14
Data publicarii: Joi 08 Noiembrie 2012 13:16
Categorie: Stiri actuale

Uimitor, dar adevarat! Andrei Placina, fiul senatoarei Sorina Placinta, are toate sansele sa scape de cei 6 ani de inchisoare, cu executare, la care a fost condamnat de Curtea de Apel.

Tanarul a primit aceasta pedeapsa dupa scandalul provocat acum 2 ani, in urma unei crize de gelozie. Culmea, insa, astazi, cand se astepta o sentinta definitiva, procurorii si-au schimbat discursul.

Chiar procurorul de sedinta a cerut instantei supreme sa anuleze sentinta data in primavara, atunci cand Andrei Placinta a fost gasit vinovat de tentativa de omor si ultraj.

Asta pentru ca judecatorul Curtii i-ar fi incalcat dreptul la aparare la ultimul termen, atunci cand suspectul era in spital, iar avocatul sau plecat in strainatate. Magitratul a refuzat sa amane deznodamantul.

Mai mult, apararea l-a descris astazi ca pe o veritabila victima si nu un agresor, cum il vad anchetatorii.

Andrei Placinta este judecat dupa incidentul de acum doi ani, cand a fost la un pas sa omoare un om nevinovat.

Curtea de Apel l-a condamnat deja la ani grei de inchisoare, asa ca soarta fiului demnitarului depinde de instanta suprema.

Andrei Placinta este acuzat de tentativa de omor, talharie si ultraj contra bunelor moravuri.

Initial, el fusese condamnat la numai 3 ani de inchisoare cu suspendare, insa Curtea de Apel a decis sa schimbe sentinta in 6 ani cu executare.

In decembrie 2010, Andrei Placinta a fost implicat intr-un scandal pe o strada cu Bucuresti. Intr-o criza de gelozie, si-a agresat iubita, a incercat s-o bata si a calcat cu masina un barbat care sarise in ajutorul tinerei.

VIDEO PROTVPLUS.RO