Zile libere în 2020. Care sunt modificările adoptate

Ultima actualizare: 11-12-2019 14:46
calendar
iStock

Angajatorii vor putea acorda tuturor salariaților zi liberă pentru sărbătorirea Paștelui și Rusaliilor la date diferite, în funcție de calendarul fiecărei confesiuni.

Singura condiție este recuperarea zilelor acordate în plus, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților.

Astfel, proiectul prevede ca în zonele unde salariații aparțin mai multor culte creștine care sărbătoresc în date diferite Paștele, să poată fi acordate tuturor angajaților cele 10 zile de sărbătoare însumate, iar cinci zile să fie recuperate, scrie profit.ro.

Cei care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creștin, de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Inițiativa legislativă propune ca ministerele de resort și instituțiile de învățământ să țină cont la stabilirea zilelor libere atât de diferența dintre datele la care cultele creștine sărbătoresc Paștele, cât și de sărbătorile religioase ale altor religii recunoscute în România.

Astfel, toate cadrele didactice și nedidactice din unitățile de învățământ și toți elevii și studenții vor beneficia de zile libere, potrivit autorilor proiectului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO