Peste 330.000 de romani au iesit in strada in toata tara. Spun ca NU renunta la proteste pana cand Guvernul nu-si da demisia

×
Codul embed a fost copiat

Protestele au continuat astazi si in marile orase din tara. Peste 150 de mii de oameni hotarati sa se faca auziti au protestat pasnic. In total, adunati cu tot cu cei iesiti in capitala, 330.000 de oameni au protestat in strada.

Oamenii considera ca limbajul premierului este ambiguu si nu cred ca vor scapa atat de usor de modificarile aduse codului penal, sustinute de PSD. In plus, spun ca vor iesi in strada pana cand toti cei implicati in scrierea si aprobarea ordonantei 13 vor renunta la functiile pe care le au.

LIVE TEXT CU DESFASURAREA EVENIMENTELOR:

UPDATE 22:30 35.000 de oameni protesteaza la Timisoara

Citește și
proteste
Ziua a cincea de proteste. Participare record in Capitala: 170.000 de oameni: "Trebuie sa isi dea cu totii demisia"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

UPDATE 22:22 Peste 10.000 de manifestanti au ajuns, sambata seara, in fata sediului PSD Constanta, ei scandand “Hotii, hotii” si avand pancarte pe care scria: “Pentru tara si popor Dragnea fa-te scriitor”, “Dragnea eu te-as intreba unde e Targovistea ? Iordache: Alta intrebare”, unul dintre manifestanti care s-a declarat votant PSD spunand ca va iesi in strada pana cand Dragnea va demisiona din partid, iar Sorin Grindeanu si Florin Iordache din Guvern.

UPDATE 22:20 Anuntul facut de premierul Sorin Grindeanu pentru abrogarea OUG 13/2017 cu privire la modificarea Codului penal si Codului de procedura penala nu i-a determinat pe craioveni sa renunte la proteste. Peste 6.000 de oameni marsaluiesc in continuare pe strazile Craiovei, acestia solicitand demisia Guvernului.

UPDATE 22:00 Peste 10.000 de ieseni protesteaza pe strazile orasului, scandand, printre altele, "Moldova s-a trezit” si "Sunteti o rusine mare, mergeti toti la inchisoare”, in timp ce pe o pancarta se poate citi: "De Sfantul Valentin, nu vreau trandafiri”.

 Manifestantii au stat doua ore in Piata Unirii, apoi au pornit in mars pe artele orasului. Spre deosebire de serile precedente, manifestantii au schimbat traseul, alegand sa se deplaseze catre Podu Ros, iar apoi sa revina in centrul municipiului.

Jandarmii au incercat sa-i convinga pe manifestanti, fara succes, sa respecte traseul din zilele trecute, motivand ca strazile de pe noul traseu sunt inguste.

Dupa ce jandarmii au acceptat schimbarea traseului, oamenii au scandat "Cinste lor, cinste lor jandarmilor”.

Oamenii se manifesta mult mai zgomotos ca la manifestarile precedente, ei scandand, printre altele, "Vreau sa raman in Romania, nu legalizati hotia”, "Moldova s-a trezit” si "Hotii, Hotii”, in timp ce pe una dintre pancarte se poate citi: "De Sfantul Valentin, nu vreau trandafiri”.

UPDATE 21:30: La Timisoara sunt peste 30.000 de manifestant, iar la Brasov 20.000.

UPDATE 21:20 Numarul protestatarilor care au iesit sambata seara pe strazile Bistritei a ajuns, in doar o ora, la peste 5.000 de persoane, dublu fata de cel existent initial.

UPDATE 21:15 Peste 20.000 de manifestanti, prezenti in Piata Victoriei din Timisoara, au primit cu explozie de bucurie anuntul premierului Sorin Grindeanu privind abrogarea OU, insa multi dintre ei spun ca raman sceptici, ''pana nu vad negru pe alb''.

''Nu cedam, nu cedam'', a scandat multimea, care a cerut in continuare ''DNA sa vina sa va ia''.

UPDATE 21:10 Dupa aproximativ o ora de mars pe principalele bulevarde ale Constantei, coloana de protestatari, insumand peste 8.000 membri, a ajuns la sediul Organizatiei judetene PSD de pe Bulevardul Alexandru Lapusneanu unde au scandat lozinci cerand transparenta decizionala guvernului si sustinerea luptei anticoruptie.

Manifestantii, cu preponderenta tineri, scandeaza "Hotii, hotii!", "Hotia, hotia, sa-nfunde puscaria!", "Cine sunteti voi, sa treceti peste noi?". Altii poarta pancarte pe care se poate citi: "Prima oara-n viata, am iesit in piata, tara o iubesc, de asta protestez. # VremAnulare!"

UPDATE 21:00 Aproximativ 40.000 de persoane protesteaza la Cluj-Napoca

UPDATE 20:30 Peste 20.000 de oameni marsaluiesc, sambata seara, pe principalele bulevarde din municipiul Sibiu, iar alte trei mii protesteaza in municipiul Medias, potrivit unor estimari oficiale.

In municipiul Sibiu, numarul celor prezenti la miting a crescut de la o ora la alta, foarte multi alaturandu-se celor care marsaluiesc pe traseul autorizat de Primarie. Protestarii scandeaza lozinci anti-PSD, impotriva Guvernului si cer renuntarea la ordonanta care modifica Codurile penale.

Cu steaguri si vuvuzele, manifestantii s-au oprit doar in fata sediului PSD Sibiu, unde au depus o coroana de flori si au aprins lumanari.

UPDATE 20:06 10.000 de oameni protesteaza in fata Prefecturii Brasov, pentru a cincea zi consecutiv. Manifestantii scandeaza lozinci impotriva Guvernului, impotriva PSD si cer abrogarea de urgenta a Ordonantei privind modificarile aduse Codurilor penale.

Protestatarii scandeaza "DNA sa vina sa va ia", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor", "Hotii, Hotii", "PSD - ciuma rosie", "Nu ne lasam". Cei prezenti la actiunea de protest poarta steaguri, pancarte, fluiera si huiduie din fluiere si vuvuzele.

Ca in fiecare seara alaturi de tineri, in numar mare, sunt prezenti si oameni de varsta a treia si foarte multe familii cu copii.

UPDATE 20:05 15.000 de manifestantii s-au adunat in Piata Victoriei din Timisoara, pentru a cincea zi. Protestatarii au venit in grupuri masive din cartierele orasului.

Cand studentii au ajuns in piata centrala, scandand ''Sa va fie frica, studentii se ridica'', au fost intampinati cu aplauze de multimea deja adunata.

Cei prezenti scandeaza ''Hotii, hotii!'', ''DNA sa vina sa va ia!'', au pancarte cu inscriptiile deja cunoscute. Sunt prezenti si foarte multi parinti cu copii.
 

UPDATE 20:00 Peste 10.000 de persoane protestau sambata seara, in jurul orei 19,00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, impotriva ordonantei de urgenta privind modificarea celor doua Coduri penale.

Protestatarii poarta pancarte cu mesaje prin care isi arata nemultumirea fata de demersurile legislative respective, precum si mesaje antiguvernamentale si impotriva PSD.

Oamenii scandeaza lozinci prin care cer abrogarea ordonantei respective, demisia Guvernului sau a ministrului Justitiei

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Sorin Grindeanu: Duminica vom face de urgenta o sedinta de guvern pentru abrogarea OUG de modificare a Codului Penal
Sorin Grindeanu: Duminica vom face de urgenta o sedinta de guvern pentru abrogarea OUG de modificare a Codului Penal

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat sambata ca duminica, intr-o sedinta de urgenta a Guvernului, va abroga Ordonanta de Urgenta 13, care modifica Codul Penal.

Ziua a cincea de proteste. Participare record in Capitala: 170.000 de oameni:
Ziua a cincea de proteste. Participare record in Capitala: 170.000 de oameni: "Trebuie sa isi dea cu totii demisia"

LIVE TEXT. Manifestantii din Piata Victoriei au plecat, la finalul unei zile in care protestele au inceput de dimineata si s-a atins o participare record de 170.000 de oameni.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.