Cea mai scazuta temperatura luni, minus 1 grad la Tulcea. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Ultima actualizare: 27-02-2014 07:01

La ora 7, la noi in tara cerul era acoperit de nori in toate regiunile si se semnalau precipitatii slabe prin Oltenia, nordul Moldovei si izolat in Transilvania.

Vantul prezenta intensificari pe crestele Carpatilor si in Delta Dunarii. Luni dimineata, cel mai frig era la Corugea si Mahmudia- judetul Tulcea: minus 1 grad, iar cea mai ridicata temperatura se inregistra la Deva, Gurahont, Lugoj, Timisoara si Zalau: 7 grade.

PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, 24 FEBRUARIE

Ziua de luni ne aduce vreme mai calda decat ar fi normal la aceasta data in vestul, in nod-vestul si in centrul tarii. In rest vom avea valori termice apropiate de normalele perioadei. Cerul va fi plin de nori peste tot, insa precipitatiile vor veni pe suprafete foarte mici si vor fi neinsemnate cantitativ. Vor fi ploi in sud si sud-vest, in timp ce in estul tarii si la munte pe langa ploi pot sa apara lapovite si fulguieli trecatoare. Vantul sufla mai tare la munte, dar se inteteste si in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei,  iar maximele termice ajung in intervalul 3 - 12 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan cerul ramane acoperit de nori intrega zi si va ploua slab, din loc in loc. Vantul va prezenta unele intensificari, iar dupa pranz termometrele vor indica in jur de 5 grade Celsius.Aceleasi conditii meteo si mai sus, in nordul Munteniei si in sudul Moldovei: multi nori, cativa stropi de ploaie si vant ceva mai intens. Maximele se opresc la 5...6 grade - valori obisnuite pentru acest moment al anului.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim innorari consistente siceva precipitatii slabe. Spun precipitatii, pentru ca aici e posibil sa fie si putina lapovita sau sa fulguiasca trecator. In nordul Transilvaniei si in Maramures vremea se mentine mai calda decat ar fi normal la acesta data. Innorarile alterneaza cu scurte momentecu soare; precipitatiile lipsesc din prognoza, iar temperaturile urca pana la 11...12 grade Celsius - valori mai ridicate decat in celelalte regiuni.

In tinuturile vestice vom avea atmosfera inchisa si temperaturi peste mediile perioadei. E posibil sa apara si cateva ploi pe parcursul zilei, insa vorbim despre cantitati foarte mici de apa. In centrul Romaniei, va fi mai cald decat in afara arcului carpatic,iar precipitatiile vor fi rare. La munte ar putea sa fulguiasca; in rest va picura cu totul izolat. Vantul va mai avea unele porniri in regiunile montane, iar maximele vor urca pana la 10 grade pe partea vestica.

In sud-vestul tarii norii vor fi numerosi, va ploua slab din loc in loc, iar vantul nu va exagera.Temperaturile apropiate de valorile obisnuite pentru finalul lunii februarie, se vor opri la 8 grade Celsius. Si in sudul tarii cerul va fi plin de nori si nu este exclus sa apara cativa stropi de ploaie. Regiumul termic este unul obisnuit pentru acest moment al anului, cu maxime de 5...6 grade.

PROGNOZA METEO PENTRU BUCURESTI
In Bucuresti ziua se anunta mohorata, cu multi nori, conditii de poaie slaba si vant activ. Maxima prognozata este de 6 grade. Marti dimineata termometrele vor indica in jurde 1 grad; presiunea atmosferica nu va avea fluctuatii semnificative.

PROGNOZA METEO LA MUNTE
La munte, stratul de zapada este modest dar vedeti ca reapar maximele negative. Vor fi precipitatii slabe, mixte, in vestul Meridionalilor, in Carpatii Occidentali si mai putin in celelalte masive, iar vantul va sufla cu putere, in prima parte a zilei in Carpatii Orientali si in cei de Curbura. Maximele vor depasi usor mediile perioadei.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE 3 ZILE

Marti in est si in sud-est vor fi cateva ploi slabe, la munte va fulgui iar in Moldova precipitatiile pot sa apara si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va fi mai nervos in Baragan si in Dobrogea. Miercuri va fi burnita sau va ploua slab, pe suprafete mici in est si in sud-est iar vantul se va domoli in toata tara. Joi vom avea vreme in general frumoasa cu cer variabil conditii extrem de reduse de ploaie si maxime intre 6 si 16 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO