Vremea azi, 21 iunie. Zonele în care vom avea ploi, intensificări ale vântului și grindină

×
Codul embed a fost copiat

Duminică vremea se menține instabilă. Va ploua în mai multe reprize, mai ales în vest, nord, în centru și în ținuturile estice.

Vor fi din nou ploi abundente ce pot lasă 60 de litri de apã pe metru pãtrat și vor veni cu tunete, fulgere și rãbufniri ale vântului.

Se aratã și soarele din când în când, iar maximele termice pleacă de la 20 de grade în depresiuni și vor ajunge până la 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum vă arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici se anunță mai multe perioade cu ploi consistente pe parcursul zilei.

Vântul vă crește în intensitate pe timpul ploilor și se vor stringe cantitãti importante de apã. Apare și soarele din când în când, iar temperaturile urcã panã la 28 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudicã și în nordul Munteniei, gãsim atmosferã instabilã și mai multe reprize cu ploi zgomotoase, destul de abundente. Se încălzește ușor și pe la amiazã se vor atinge 28 de grade

La fel va fi și în jumãtatea nordicã a Moldovei și în Bucovina: perioade cu ploi torențiale și fenomene severe, cãderi de grindinã și vijelii. Hidrologii anunță probleme pe unele râuri din zona iar maximele ajung până la 27 de grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se mai adună norii și vor aduce averse, descărcări electrice și cantități mai însemnate de apă. Vintul va avea unele porniri în timpul ploilor iar termometrele vor indica în jur de 23 grade.

Și în vestul tãrii o să plouã și vorbim tot despre averse serioase, cu descãrcãri electrice și intensificãri de vânt. Este risc major de inundații pe râurile din zonã, iar temperaturile se opresc pe la 23...24 de grade- valori mai potrivite pentru luna mai.

Vremea se menține instabila și în Transilvania. Așteptăm ploi abundente, mai ales în zonele de la munte. Vor fi și fenomene agresive: răbufniri ale vântului, descarcãri electrice și vijelii. Și pe râurile de aici sunt posibile inundații iar maximele termice vor ajunge până la 23 de grade.

În Oltenia, ne așteaptă o zi plăcută în ansamblu. Mai vin câteva ploi, îndeosebi în zonele dar rest, dominã atmosfera insoritã și se ating 27 de grade după prânz.

Și în ținuturile sudice o să mai plouã din când în când, dar zãrim și soarele. În Lunca Dunãrii vă fi vreme frumoasă și se vor atinge 28 de grade.

Vremea în București

 

În București, duminică zărim soarele în prima parte a zilei, însă după prinz se înmulțesc norii și așteptăm alte averse cu descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și e posibil să cadă grindinã. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Luni avem vreme frumoasă până tărziu, după prânz. Apoi, crește instabilitatea și mai vin ceva averse.

Ziua de marți ne-aduce atmosferă schimbătoare, înnorări și ploi de scurtă durată, dar zgomotoase și abundente. La capitolul temperaturi nu prea sunt schimbări: pe la amiază vor fi în jur de 27 de grade.

Miercuri nu scăpam de instabilitate și ploi. Aversele vor veni mai ales cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt, dar apare și soarele printre nori.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, instabilitatea se menține ridicată și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Vor fi și descãrcãri electrice, vijelii și grindinã iar cantitãtile de apã vor depãși 60 l/mp. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

Luni, instabilitatea crește în a doua parte a zilei, când vin averse zdraveme, cu tunete, fulgere și vânt puternic.

Marți, aceeași situație: ploile apar mai mult după prânz și vor fi din nou averse torențiale, cu fenomene destul de agresive.

Miercuri vremea se îmbunează. Mai apar câteva averse în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, dar vom avea și soare pe parcursul zilei. Vremea se menține răcoroasă în tot acest interval.

Vremea la mare

 

Pe litoral se anunță soare în prima parte a zilei, însă norii se aduna treptat și spre seară vin ploi în aversă, cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Ploile pot fi torențiale și e posibil să cadă grindină. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse intre 24 și 26 de grade, iar apa mării vă avea 22-23 de grade.

La fel vă fi și luni: câteva ore cu soare, dar și reprize cu ploi zgomotoase și abundente după prânz.

Nici marți nu scăpam de instabilitate. Aversele revin la apropierea serii și vor fi însoțite de vânt intens, descărcări electrice, poate și grindină.

Miercuri se anunță soare în prima parte a zilei, însă mai tarziu vor fi înnorãri și ploi zgomotoase. Vintul va avea intensificãri de scurtã duratã pe timpul ploilor și e posibil să cadă grindinã.

Prognoza pe trei zile

 

Luni se anunță o dimineață cu soare, însă mai tărziu revin ploile și vorbim tot despre averse abundente, cu tunete, fulgere și vânt puternic.

Marți apar alte ploi zgomotoase, mai sunt condiții de vijelii și grindină și se pot strânge cantități mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Miercuri vremea se îmbunează. Mai vin câteva ploi în centrul, sudul și estul țării, dar în rest atmosfera va fi însorită și ploile apar doar sporadic.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Citește și...
Ce se va întâmpla cu Cătălin Cherecheș după ce a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată
Ce se va întâmpla cu Cătălin Cherecheș după ce a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată

Cătălin Predoiu a explicat că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat din Germania prin procedura obişnuită care ar putea dura, din practica anterioară, 30-45 de zile.

Accident cu șapte victime, între care doi copii, la ieșire din Sighișoara. Au fost implicate două mașini și un camion
Accident cu șapte victime, între care doi copii, la ieșire din Sighișoara. Au fost implicate două mașini și un camion

Un accident rutier a avut loc, joi seară, pe DN 13, la ieşire din Sighişoara, fiind implicate două maşini şi un camion. În vehicule se aflau șapte persoane, dintre care doi copii, toţi fiind evaluaţi de către medici.

 

Doi interlopi din clanul Chira au fost loviți de o mașină în Capitală. Victimele au fost transportate la spital
Doi interlopi din clanul Chira au fost loviți de o mașină în Capitală. Victimele au fost transportate la spital

Doi bărbați au fost loviți de o mașină pe o stradă din București, joi după-amiază. Potrivit unor surse, victimele ar fi membri ai temutului clan Chira.

Recomandări
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă:
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă: "Mănâncă puțin și nu-și pot închide ochii"

Mia Shem, tânără israeliană care a apărut în prima înregistrare cu ostatici difuzată de Hamas, la zece zile după atac, a fost eliberată, joi după-amiază, împreună cu o altă femeie.

Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia
Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia

Agenţi ai serviciilor secrete ucrainene (SBU) au aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia pe care Rusia o foloseşte pentru a cumpăra arme din China şi Coreea de Nord.

 

Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională
Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională

Sunt destui românii care se vor cinsti de Ziua Naţională în alte țări. Unii au fugit de temperaturile scăzute în destinații calde cu palmieri, flori şi apă călduţă în piscină.