Vremea azi, 21 iunie. Zonele în care vom avea ploi, intensificări ale vântului și grindină

×
Codul embed a fost copiat

Duminică vremea se menține instabilă. Va ploua în mai multe reprize, mai ales în vest, nord, în centru și în ținuturile estice.

Vor fi din nou ploi abundente ce pot lasă 60 de litri de apã pe metru pãtrat și vor veni cu tunete, fulgere și rãbufniri ale vântului.

Se aratã și soarele din când în când, iar maximele termice pleacă de la 20 de grade în depresiuni și vor ajunge până la 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem cum vă arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici se anunță mai multe perioade cu ploi consistente pe parcursul zilei.

Vântul vă crește în intensitate pe timpul ploilor și se vor stringe cantitãti importante de apã. Apare și soarele din când în când, iar temperaturile urcã panã la 28 de grade.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Și mai sus, în Moldova sudicã și în nordul Munteniei, gãsim atmosferã instabilã și mai multe reprize cu ploi zgomotoase, destul de abundente. Se încălzește ușor și pe la amiazã se vor atinge 28 de grade

La fel va fi și în jumãtatea nordicã a Moldovei și în Bucovina: perioade cu ploi torențiale și fenomene severe, cãderi de grindinã și vijelii. Hidrologii anunță probleme pe unele râuri din zona iar maximele ajung până la 27 de grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se mai adună norii și vor aduce averse, descărcări electrice și cantități mai însemnate de apă. Vintul va avea unele porniri în timpul ploilor iar termometrele vor indica în jur de 23 grade.

Și în vestul tãrii o să plouã și vorbim tot despre averse serioase, cu descãrcãri electrice și intensificãri de vânt. Este risc major de inundații pe râurile din zonã, iar temperaturile se opresc pe la 23...24 de grade- valori mai potrivite pentru luna mai.

Vremea se menține instabila și în Transilvania. Așteptăm ploi abundente, mai ales în zonele de la munte. Vor fi și fenomene agresive: răbufniri ale vântului, descarcãri electrice și vijelii. Și pe râurile de aici sunt posibile inundații iar maximele termice vor ajunge până la 23 de grade.

În Oltenia, ne așteaptă o zi plăcută în ansamblu. Mai vin câteva ploi, îndeosebi în zonele dar rest, dominã atmosfera insoritã și se ating 27 de grade după prânz.

Și în ținuturile sudice o să mai plouã din când în când, dar zãrim și soarele. În Lunca Dunãrii vă fi vreme frumoasă și se vor atinge 28 de grade.

Vremea în București

 

În București, duminică zărim soarele în prima parte a zilei, însă după prinz se înmulțesc norii și așteptăm alte averse cu descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și e posibil să cadă grindinã. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Luni avem vreme frumoasă până tărziu, după prânz. Apoi, crește instabilitatea și mai vin ceva averse.

Ziua de marți ne-aduce atmosferă schimbătoare, înnorări și ploi de scurtă durată, dar zgomotoase și abundente. La capitolul temperaturi nu prea sunt schimbări: pe la amiază vor fi în jur de 27 de grade.

Miercuri nu scăpam de instabilitate și ploi. Aversele vor veni mai ales cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt, dar apare și soarele printre nori.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, instabilitatea se menține ridicată și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. Vor fi și descãrcãri electrice, vijelii și grindinã iar cantitãtile de apã vor depãși 60 l/mp. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

Luni, instabilitatea crește în a doua parte a zilei, când vin averse zdraveme, cu tunete, fulgere și vânt puternic.

Marți, aceeași situație: ploile apar mai mult după prânz și vor fi din nou averse torențiale, cu fenomene destul de agresive.

Miercuri vremea se îmbunează. Mai apar câteva averse în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, dar vom avea și soare pe parcursul zilei. Vremea se menține răcoroasă în tot acest interval.

Vremea la mare

 

Pe litoral se anunță soare în prima parte a zilei, însă norii se aduna treptat și spre seară vin ploi în aversă, cu tunete, fulgere și intensificări de vânt. Ploile pot fi torențiale și e posibil să cadă grindină. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse intre 24 și 26 de grade, iar apa mării vă avea 22-23 de grade.

La fel vă fi și luni: câteva ore cu soare, dar și reprize cu ploi zgomotoase și abundente după prânz.

Nici marți nu scăpam de instabilitate. Aversele revin la apropierea serii și vor fi însoțite de vânt intens, descărcări electrice, poate și grindină.

Miercuri se anunță soare în prima parte a zilei, însă mai tarziu vor fi înnorãri și ploi zgomotoase. Vintul va avea intensificãri de scurtã duratã pe timpul ploilor și e posibil să cadă grindinã.

Prognoza pe trei zile

 

Luni se anunță o dimineață cu soare, însă mai tărziu revin ploile și vorbim tot despre averse abundente, cu tunete, fulgere și vânt puternic.

Marți apar alte ploi zgomotoase, mai sunt condiții de vijelii și grindină și se pot strânge cantități mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Miercuri vremea se îmbunează. Mai vin câteva ploi în centrul, sudul și estul țării, dar în rest atmosfera va fi însorită și ploile apar doar sporadic.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Un cadavru care plutea pe Canalul Bega, transportat la IML
Un cadavru care plutea pe Canalul Bega, transportat la IML

Poliţiştii Secţiei 3 Urbane Timişoara au fost sesizaţi, vineri după amiaza, că pe Canalul Bega, spre podul Modoş, pluteşte un cadavru în stare de putrefacţie.

 

Mărturiile copiilor români surprinși de furtuna devastatoare din Dubai. „Cerul s-a întunecat, a început să bată vântul”
Mărturiile copiilor români surprinși de furtuna devastatoare din Dubai. „Cerul s-a întunecat, a început să bată vântul”

După două zile de discuții cu șeicii din Qatar și Emiratele Arabe Unite, ultima zi din deplasarea oficială a Guvernului în Orientul Mijlociu a fost dedicată unei vizite la Marea Moschee din Abu Dhabi.

Cât costă, de fapt, ouăle românești. Prețul final este stabilit de supermarket-uri
Cât costă, de fapt, ouăle românești. Prețul final este stabilit de supermarket-uri

De Paște, când avem record de consum, ar trebui să găsim ouă mai ieftine la raft. Fermierii români spun că de la ei oul pleacă și cu 40 de bani.  

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.