Luni, temperaturile depășesc normalul perioadei, însă vântul va sufla tare în cea mai mare parte a țării. În vestul, nordul și centrul țării vor fi înnorări și precipitații, iar prin sud și est vedem și soarele.

Maximele pleacă de la -2 grade în depresiuni și ajung până la 8 grade Celsius în sudul țării.

În Dobrogea și Bărăgan, se mai încălzește puțin față de ziua de duminică și o să avem înnorări temporare și poate câțiva stropi de ploaie în nordul Dobrogei. Vântul va fi intens și după prânz se ating 7..8 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi schimbătoare vântul se întețește, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

În nordul Moldovei și în Bucovină, se anunță mulți nori și precipitații mixte. E posibil să apară polei pe șosele și se mai încălzește puțin.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul rămâne acoperit de nori. O să ningă cam peste tot, iar maximele urcă până la 1 grad cu plus.

În ținuturile vestice, înnorările persistă, vor fi ploi și lapoviță și e posibil să apară polei pe șosele. Se încălzește ușor și la amiază se ating 5 grade la Timișoara.

În Transilvania, dimineața este foarte frig mai ales în depresiuni. Pe parcursul zilei, atmosfera vă fi închisă, o să ningă viscolit la munte, iar la atitudini mari vântul sufla cu peste 90-120 km/h. În celelalte zone, vă fi lapoviță iar temperaturile urca până la 3 grade în vestul proviniciei.

În sud-vestul țării, se anunță vreme mai bună, apare soarele și o să plouă doar sporadic. Mai scad temperaturile și la amiază vor fi cel mult 6 grade.

În ținuturile sudice, vor fi multe perioade cu soare, însă vântul se intensifică și va spori senzația de frig.

Vremea în București

În București, luni avem vreme caldă pentru această perioadă. Temperatura urcă pană la 8 grade, dar vântul vă crește în intensitate, iar la rafală se vor atinge viteze de 45...55 km/h. La noapte sunt condiții de precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și minima va ajunge la -1 grad.

Vremea la munte

La munte, luni vor fi ninsori destul de consistente, care se vor vor extinde treptat. Se intensifică și vântul, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, va sufla cu peste 90...120 Km/h și va viscoli ninsoarea.