COD GALBEN de vreme instabila in 16 judete, pana la ora 20:00. Cand se intoarce canicula

×
Codul embed a fost copiat

Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, doua atentionari Cod Galben de instabilitate atmosferica, prima valabila in 16 judete, pana la ora 20,00, iar cea de-a doua in alte 11 judete, pana joi seara.

Potrivit meteorologilor, in intervalul orar 11,00 - 20,00, va continua sa ploua in zona Carpatilor Orientali si Meridionali si in estul Transilvaniei, unde cantitatile de apa vor depasi local 15 litri/metrul patrat si, izolat, 30-40 litri/metrul patrat. In orele dupa-amiezei, in restul tarii, pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Judetele vizate de prima atentionare Cod Galben sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Sibiu, Brasov, Covasna, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt si Suceava.

Pe de alta parte, in perioada 17 iunie, ora 20,00 - 18 iunie, ora 22,00, fenomenele meteo extreme se muta pe partea de sud-vest a tarii, unde, in Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si in sud-vestul Transilvaniei, vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50-60 l/mp. Judetele vizate de atentionare sunt: Caras-Severin, Mehedinti, Hunedoara, Alba, Sibiu, Valcea, Gorj, Dolj, Olt, Arges si Dambovita.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Prognoza meteo pentru miercuri, 17 iunie

Cerul este variabil in sud-vest si mai mult noros in rest. Sunt semnalate ploi pe arii restranse la munte si in Transilvania, izolat in Moldova si Muntenia.

Vantul sufla cel mult moderat. Cel mai racoare era la Dumbravita de Codru, Cimpeni si Joseni, 10 grade, iar cea mai ridicata temperatura se inregistra la Calafat, Sulina si Constanta 19 grade.

Miercuri va ploua pe arii extinse in sud in est si la munte, local in centru si pe arii restranse in rest. Izolat, se mai pot acumula 25...30L/mp, vor fi conditii de grindina, iar vantul va fi intens in est, la munte, posibil si in vest. Va prinde putere si in zonele cu instabilitate, pe timpul ploilor, cand poate lua aspect de vijelie. Se vor inregistra intre 16 si 28 de grade.

In Bucuresti vom avea vreme instabila.Din cand in cand vor fi averse insotite de fulgere si de vant mai intens. La amiaza vor fi in jur de de 26 de grade.

Joi cerul va fi temporar noros si trecator vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul nu va trece de moderat, iar temperatura maxima va fi de 27. Vineri vremea va fi in general frumoasa cu cer variabil. La amiaza vor fi in jur de 28 de grade.

Sambata se anunta vreme buna, conditiile de ploaie vor fi reduse si vantul va sufla intre slab si moderat. Temperatura aerului va creste usor si va ajunge pana la 30 de grade.

Ajungem in zona de munte unde vremea va fi racoroasa si va ploua pe arii extinse. Se mai pot acumula 25...30L/mp, vantul va fi intens si nu va lipsi grindina. Cele mai vizate masive sunt cele din Carpatii Meridionali, din Orientali si mai putin cele din Occidentali.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Joi precipitatiile se raresc. Vor mai fi innorari si ploi locale in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali iar in restul zonelor montane, va fi vreme buna si doar izolat va ploua.

Vineri cerul va fi variabil, insa dupa-amiaza si la inceputul noptii vor fi averse, locale cu fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

In zona litoralului, miercuri, instabilitatea se va mentine ridicata. Vor fi averse, fulgere, poate grindina si cantitati de 25 de litri de apa pe metrul patrat. Pe plaja se vor inregistra pana la 25 de grade, iar apa marii va avea cam 22 de grade.

Sambata vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade, iar apa marii va avea cel mult 21 de grade Celsius.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
COD GALBEN de ploi si vijelii in 27 de judete. Miercuri, temperaturile nu vor depasi 30 de grade
COD GALBEN de ploi si vijelii in 27 de judete. Miercuri, temperaturile nu vor depasi 30 de grade

Marti temperaturile scad peste tot si doar in sud si in sud-est vom mai avea vreme calduroasa, cu valori peste mediile perioadei.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.