Vreme capricioasa, scad temperaturile si ploua. Cum se anunta vremea la munte si la mare


Ultimul update: Marti 17 Iunie 2014 06:52
Data publicarii: Sambata 14 Iunie 2014 09:07
Categorie: Vremea

Astazi temperaturile scad usor in cea mai mare parte a tarii, iar spre seara apar cateva averse la munte, prin sud si sud-est. Maximele termice ajung in intervalul 20 - 29 de grade.

Vezi aici cum este vremea in orasul tau.

In Dobrogea si in Baragan norii se inmultesc in a doua parte a zilei si vor aduce ploi in aversa, din loc in loc. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, urca pana la 29 de grade in zona Calarasi.

Si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, instabilitatea se va manifesta indeosebi la apropierea serii. Vorbim despre averse, cu fulgere si vant intens. E posibil sa cada grindina si se pot strange cantitati ceva mai mari de apa,
iar maximele vor ajunge la 27 - 28 de grade.

In jumatatea nordica a Moldovei aversele vor veni tot in a doua parte a zilei si asta se va intampla in regiunile de munte. In rest ploile vor aparea cu totul izolat, asa ca va predomina
timpul frumos. Dupa pranz, termometrele vor indica cel mult 25 de grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, gasim vreme frumoasa si temperaturi cat se poate de placute. Norii vor
fi rari, iar sansele de ploaie aproape inexistente.

In vestul tarii, ramanem cu atmosfera insorita intreaga zi. Nu sunt semne de ploaie, nici vantul nu prea isi face simtita prezenta, iar temperaturile pierd un grad, doua fata de ieri.

In centrul Romaniei, instabilitatea revine dupa-
amiaza in zonele de munte. Pe aici vor cadea averse, vor fi si descarcari electrice, conditii de grindina, iar vantul se va inteti pe timpul ploilor.

Si in sud-vestul tarii isi fac aparitia cateva ploi scurte, de vara,
dar pe suprafete destul de mici. Temperaturile scad fata de ziua trecuta si ajung la valori obisnuite pentru aceasta perioada.

In sudul tarii vom avea vreme frumoasa in prima parte a zilei. Apoi se-aduna norii si va ploua in aversa. Si pe aici se racoreste putin: maximele se opresc la 27 - 28 de grade.

In Bucuresti apar innorari trecatoare si mai ales dupa pranz
sunt anuntate averse, cu fulgere si vant activ. Maxima prognozata este de 26 - 27 de grade; duminica dimineata termometrele vor indica in jur de 15 grade Celsius.

La munte instabilitatea creste spre seara, cand vor veni averse, insotite de descarcari electrice si rabufniri ale vantului. E posibil sa cada grindina si izolat se vor acumula cantitati mai insemnate de apa. Temperaturile scad usor in toate masivele.

Pe litoral vom avea vreme frumoasa pana pe inserat, cand
sunt posibile averse trecatore, cu fulgere si vant nervos. Regimul termic va fi unul normal pentru acest moment al anului, cu pana la 26 de grade pe plaja si 21 - 22 de grade in apa marii.

Tags: meteo, vremea,

VIDEO PROTVPLUS.RO