"Vrei sa-ti vezi masina? Da 5000 euro" Schema hotilor de masini de lux din Romania,prinsi de politie


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 18:57
Categorie: Stiri actuale

"Daca vrei sa-ti mai vezi masina ne dai 5.000 de euro." Asta au auzit proprietarii unor automobile de lux din Capitala si alte orase, dupa ce o grupare de hoti i-a lasat pietoni peste noapte.

Speriati, doi dintre cei 5 pagubiti au platit taxa ca sa-si recupereze masinile. Ceilalti au avut mai mult sange rece si au asteptat ca politia sa-i prinda pe infractori.

Hotii furau doar o anumita marca de masini. In nici 2 minute, spun politistii care i-au prins, reuseau sa forteze portierele, apoi cu ajutorul unui dispozitiv electronic special bruiau amprenta electronica a cheii originale, porneau motorul cu o cheie bruta si plecau.

Uneori schimbau si placutele de inmatriculare. Asa au reusit sa fure din Ialomita, Ilfov si Bucuresti cinci limuzine, in valoare pe peste un milion de lei. Doi dintre pagubiti si-au recuperat masinile dupa ce le-au dat hotilor 5.000 de euro.

Pe celelale masini suspectii intentionau sa le vanda cu acte false. Dupa ce i-au identificat, politistii au facut si 12 perchezitii la locuintele lor. In urma descinderilor, 13 persoane au fost aduse la audieri. Pana acum au fost retinute de procuror 8.

Daca vor fi gasiti vinovati, risca pana la 20 de ani de inchisoare pentru de furt calificat.

A fost stabilita taxa de tranzit. Cat vor plati transportatorii de mare tonaj care strabat Timisoara
Peste 6.700 tablete si fiole cu anabolizante, gasite la Albita in bara de protectie a unei masini
VIDEO PROTVPLUS.RO