Voucherele pentru biciclete, la mica publicitate. Speculanții știu să păcălească legea


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 03 Mai 2018 18:26
Categorie: Stiri actuale

La mica publicitate. Acolo, au ajuns multe dintre vocherele de 500 de lei, date de Primăria Capitalei celor care vor să îşi ia o bicicletă.

Cei care fac specula cer în medie 300 de lei, şi au găsit soluţia ca să fenteze regulamentul autorităţilor. Indiferent la cine ajung bonurile, în final, toţi se vor lovi de problema celor ce sunt deja biciclişti: lipsa pistelor.

Ultima tranșă de 25.000 de vouchere date de primărie a umplut mică publicitate cu anunţuri de vânzare. Mulţi au vrut doar să facă nişte bani.

Speculant: “350”
Cumpărător: “Şi ne putem înţelege pentru mai puţini bani?”
Speculant: “Am deja o altă oferta de 350, care pică prima."
Cumpărător: “Cât cereţi pe el, vă rog?”
Speculant: “290.”
Cumpărător: “Şi mai putem negocia la preţ sau e bătut în cuie?”
Speculant: ”270, poftim."

Cei din Primăria Capitalei au interzis vânzarea voucherului şi susţin că au luat măsuri prin regulamentul programului tocmai ca să prevină astfel de situaţii:

"Am luat măsurile necesare, prin regulamentul pe baza căruia se derulează acest program, pentru a preveni astfel de situaţii şi pentru a ne asigura că fondurile alocate de PMB sunt utilizate pentru cumpărarea de biciclete."

Pe fiecare voucher apare şi CNP-ul câştigătorului. Doar că bucureştenii ştiu cum să iasă din această situaţie.

"- Merg cu dvs, am buletinul la mine, voucherul şi vă alegeţi bicicleta. Eu am două, unul pe numele soţiei şi unul pe numele meu.
- E legal, nu?
- Da, da, ce-i interesează pe ei?
"

Bogdan Vlad, reprezentantul unui magazin: "Suntem români şi specula a fost prezentă şi la noi în magazin, dar i-am invitat să iasă din magazin."

Între timp, cei care au vrut cu adevărat să-şi cumpere o bicicletă au altă problemă.

Să nu uităm însă că nu avem infrastructură.

Primăria promite să facă o pistă din Piaţa Victoriei care ar ajunge în Pipera, iar apoi în Kiseleff. Ar avea 100 de kilometri şi va costa 1.3 milioane de euro. Atenţie, cei 100 de kilometri de pista ar putea fi 50 pentru că autorităţile numără ambele benzi:dus şi întors.

Pistă pentru biciclişti promisă de primărie va avea o lăţime de trei metri, iar de-a lungul ei urmează să fie construite 6 parcări pentru biciclete. Vestea proastă vine însă pentru şoferi. Aceştia vor trebui să circule cu o viteză mai mică pentru că viteza maximă de deplasare va fi redusă până la 30 de kilometri pe oră.

Proiectul urmează să fie discutat, vineri, în şedinţa Consiliului General.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ajutor de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate, oferit de Primăria Capitalei
25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru biciclete, anunțate de Primăria Capitalei
VIDEO PROTVPLUS.RO