Cozi interminabile pe aeroportul Otopeni, deși traficul aerian este la minumul istoric

Dată publicare: 17-03-2021 17:59
Dată actualizare: 17-03-2021 19:51


Deși este la minimul istoric al traficului aerian, aeroportul Otopeni se aglomerează în timpul puținelor zboruri care au mai rămas.

Oamenii stau la cozi și nu respectă distanța, se plâng unii pasageri. Dar reprezentanții aeroportului spun că mulți nu ascultă indicațiile angajaților din terminale, iar companiile aeriene nu deschid suficiente ghișee de check in din lipsă de personal.

Un pasager a filmat aglomeraţia de pe aeroport în condiţiile în care Europa, inclusiv România, se confruntă cu al treilea val al pandemiei.

Secvenţele au fost filmate la ghişeele de check în, unde pasagerii lasă bagajele şi sunt înregistraţi. Dar se pot aglomera şi autobuzele spre avion ori anumite culoare. Unii călători spun că în alte ţări este şi mai rău.

Alţii nu sunt însă de acord. Aura Rabson, care vine din Australia, unde stă de 20 de ani, spune că aglomeraţia de pe Otopeni este inadmisibilă. Povesteşte că în Sidney există un singur caz de Covid pentru că oamenii respectă regulile. Ca să nu se expună pe aeroport, şi-a pus două măşti de protecţie.

Aura Rabson, pasager: "Uitaţi cum stau, nu este normal. Pasagerii stau prea aproape unii de alţii. Era un angajat al aeroportului care nu mai este aici".

Culmea, aceste probleme apar în condiţiile în care traficul de pe Otopeni este mai mult decât lejer.

Traficul de pasageri de pe aeroportul de pe Otopeni este redus la minimum. Ieri au fost 2500 de pasageri. Ca să înţelegeţi cât de puţini călători sunt, pot să vă spun că pe 16 martie anul trecut, când pandemia începuse, au fost 11 mii de pasageri. În martie 2019 au fost peste 33 de mii de pasageri.

Reprezentanţii aeroportului susţin că pot pune la dispoziţie multe ghişee de check în, dar din lipsă de personal şi pentru a reduce cheltuielile, unele companii aeriene nu le folosesc. În plus, oamenii nu ascultă atunci când angajaţii aeroportului îi roagă să păstreze distanţa.

Pentru a reduce timpul de aşteptare la intrarea în ţară, Direcţia de Sănătate Publică a deschis mai multe puncte de control pe aeroportul Otopeni.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO