Viceprimarul Capitalei: Renunţarea la organizarea mitingului diasporei, o atitudine neserioasă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 08 August 2018 13:19
Categorie: Actualitate
Aurelian Badulescu (PSD+UNPR), participa la sedinta CGMB, dupa ce a fost ales in functia de viceprimar al Capitalei,

Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, critică atitutinea preşedintelui Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care a anunţat că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august.

Bădulescu a confirmat că Emanuel Cioacă nu poate fi tras la răspundere în cazul unui eveniment neplăcut care s-ar putea întâmpla la protestul de vineri, pentru că nu are calitatea de organizator, însă "situaţia în sine este gravă pentru că acesta a avut o atitudine inconştientă".

Bădulescu a spus că nu are informaţii despre asumarea organizării protestului de către altcineva, însă la ora 15:00 reprezentanţii asociaţiei "Evoluţie în instituţie" şi ai asociaţiei "Acţiunea civică a tinerilor" au fost chemaţi de reprezentanţii primăriei la sediul municipalităţii pentru a discuta despre protest, întrucât în urmă cu câteva luni şi ei ar fi informat PMB despre intenţia de a organiza manifestaţia de vineri.

"Este o atitudine neserioasă (din partea preşedintelui Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, n.r.), (...) s-a jucat cu o chestiune de o asemenea importanţă, şi-a dorit escaladarea în spaţiul public a unei astfel de situaţii. (...) Nu şi-a dorit decât să ducă în derizoriu autorităţile care au tratat cu atenţie solicitarea dumnealui, motiv pentru care aţi văzut public care este poziţia dumnealui în acest moment”, a declarat miercuri viceprimarul Aurelian Bădulescu, întrebat despre mitingul diasporei de vineri, din Piaţa Victoriei.

Bădulescu a precizat că, Emanuel Cioacă nu mai poate fi tras la răspundere în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut la manifestaţia din 10 august, pentru că practic nu are calitatea de organizator. Viceprimarul îi reproşează preşedintelui FRP că a avut o atitudine inconştientă, iresponsabilă şi că a fost de rea-credinţă, jucându-se cu vorbele.

"În acest moment dumnealui nu a făcut nimic altceva decât să spună că nu îşi asumă şi nu este organizatorul acţiunii de protest, manifestaţiei din 10 august. Dumnealui practic nu mai are nicio răspundere în cazul în care s-ar ajunge la alte situaţii. Grav este că ne jucăm cu astfel de acţiuni şi cu astfel de atitudini inconştiente ale unor oameni care nu au nimic de-a face cu buna credinţă, ci se joacă cu valori precum viclenia şi nimic altceva decât să aducă la nivelul comunităţii în care lansează astfel de acţiuni lucruri care nu fac bine nimănui. (...) Dumnealui a ştiut tot timpul de existenţa acelui protocol, de comunicările pe care le-a avut PMB. Ceea ce spune dumnealui este doar atitudinea unui om iresponsabil căruia îi place să se joace cu vorbele şi a unei întregi societăţi care se uită în gura unui om care nu are habar de ceea ce face”, a mai spus Bădulescu.

De asemenea, viceprimarul a spus că până în prezent protestul din Piaţa Victoriei care va avea loc vineri nu a fost asumat de nimeni.

În acelaşi timp, însă, la ora 15.00, reprezentanţii asociaţiei "Evoluţie în instituţie" şi ai asociaţiei "Acţiunea civică a tinerilor" au fost chemaţi de reprezentanţii primăriei la sediul municipalităţii pentru a discuta despre protest, întrucât şi ei au informat PMB despre intenţia de a organiza manifestaţia de vineri.

Primăria Capitalei a transmis marţi că Federaţia Românilor de Pretutindeni ignoră faptul că protestul din 10 august al românilor din diaspora a fost autorizat, şi că organizatorii vor să inducă ideea că au primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza acest eveniment, în condiţiile în care el a fost autorizat după întâlnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autorităţile competente.

Preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, spune că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

Aurelian Badulescu (PSD+UNPR), participa la sedinta CGMB, dupa ce a fost ales in functia de viceprimar al Capitalei, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Federaţia Românilor de Pretutindeni spune că nu a primit nicio aprobare oficială pentru mitingul din 10 august. Poziţia PMB
Federaţia Românilor de Pretutindeni spune că nu a primit nicio aprobare oficială pentru mitingul din 10 august. Poziţia PMB
Meleşcanu, despre mitingul românilor din străinătate: Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul
Meleşcanu, despre mitingul românilor din străinătate: Nu înţeleg foarte bine care este obiectivul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Northampton Saints, Timisoara Saracens, Challenge Cup, meci, zapada,
Sportivi englezi și un arbitru, la deszăpezit pe aeroport în Timișoara. Reacția lor
Bărbat reţinut pentru agresiune sexuală. Incidentul s-ar fi petrecut într-un autobuz din Capitală
Isărescu a refuzat să fie audiat: ”BNR nu dorește să se implice în dezbateri politice”
Înregistrare AUDIO cu interviul lui Iliescu pentru le Figaro. Ce a spus fostul președinte
Ambulanță SMURD, implicată într-un accident rutier. Sunt 5 victime
Un şofer s-a salvat în ultima clipă din maşină cuprinsă de flăcări. Incidentul, filmat de martori
zapada balea lac
Căsuțele de lemn de la Bâlea Lac, afectate de o avalanșă
Un bărbat de 70 de ani a aruncat cu o bucată de bordură în geamul Ministerului Justiției
Trei minori, reținuți la Sibiu, după ce au bătut un tânăr pe stradă
Farmaciste amenințate cu cuțitul și jefuite la Brăila. Hoțul, de negăsit
O cunoscută cântăreață a murit după ce a căzut cu mașina în Dunăre
Cazul polițistului rănit în timpul unei bătălii la Calafat. 13 persoane reținute