Verdict: crima. Inchisoare pe viata pentru ucigasii lui Marian Cozma

×
Codul embed a fost copiat

A sosit ziua platii pentru calaii handbalistului Marian Cozma.
Doi dintre asasinii lui Pasarila au primit temnita pe viata, in timp ce un al treilea are 20 de ani la dispozitie sa se caiasca pentru ca a participat la o executie.

Asa cum politistii din Ungaria s-au miscat extrem de repede si i-au prins pe vinovati, tot asa au procedat si magistratii care vin cu verdictul asteptat de rudele sportivului. Cu sufletul inecat de amar, tatal lui Marian simte ca i s-a facut dreptate, dar nu poate sa treaca peste faptul ca fiul lui nu se mai intoarce niciodata acasa.

Tribunalul din Vesprem a dat sentintele joi, la pranz. Doi dintre agresori au fost condamnati pe viata, iar cel de-al treilea va iesi din inchisoare peste 20 de ani.

La ultimul termen, unul dintre ucigasii lui Marian Cozma a cedat nervos si a vrut sa-l linseze pe procuror. Fortele de securitate l-au linistiti cu greu.

Pedepsele anuntate joi au fost indelung asteptate de rudele lui Pasarila, care au acum dovada ca justitia maghiara a fost dreapta. Durerea este insa la fel de cumplita.

Citește și
Nemeth Gyozo
SOCANT! Ucigasul lui Cozma a dezvaluit MOTIVUL CRIMEI!
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Va dati seama ca si pentru mine e ceva sa stiu ca un pic de dreptate s-a facut, dar comentariul este greu deoarece la mine pierderea e totala. Am pierdut tot. Ei isi vad copiii si parintii. Pe Marian al meu, familia mea nu il mai vede", a spus Petru Cozma, tatal lui Marian.

Marian Cozma a fost ucis in data de 8 februarie 2009. A fost injunghiat cu trei lovituri de cutit intr-un club de noapte din Veszprem. Era la o petrecere, in cinstea unui coleg din echipa de handbal. 30 de persoane i-au atacat, pe el si pe doi camarazi. Cozma a murit. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, insa doar un fragment a fost dat publicitatii.

Politia ungara a stabilit repede ca sportivul a fost victima unor mafioti locali care percep taxe de protectie, fac bani murdari din traficul de droguri si carne vie. Marian a facut greseala sa li se opuna.

Pe baza imaginilor, dar si a marturiilor, politistii au reusit sa-i prinda imediat pe doi dintre suspecti, iar un al treilea a fost dat in urmarire generala.

In timp ce autoritatile din Ungaria adunau dovezi, in Romania valul de compansiune pentru Pasarila crestea ca un tsunami, de la o ora la alta.

Un convoi al durerii a pornit din tara vecina. Sute de maghiari l-au aplaudat inlacrimati pe tanar si l-au sustinut pe tatal sau. Si la intrarea in tara, la Nadlag, mii de romani i-au intampinat cu flori.

In toate orasele pe care le-a strabatut coloana pana la Bucuresti, cluburile sportive au pregatit ceremonii de adio. Semn ca Marian a fost unic si nu va putea fi inlocuit in sufletele suporterilor, echipa la care jucat a retras tricoul cu numarul 8.

La o luna de la moartea handbalistului, mii de tineri din patru tari s-au unit printr-un apel tulburator. Indemnul "Spuneti, NU violentei!" a rasunat in cluburi din Romania, Ungaria, Serbia si Croatia.

Sentintele anuntate de Tribunalul din Veszprem in procesul uciderii handbalistului roman Marian Cozma nu sunt definitive, ele putand fi atacate la o instanta superioara, a anuntat, joi, agentia ungara de presa MTI.

Ivan Stoijka va fi inchis cel putin 15 ani, primind o pedeapsa de 20 de ani. Alte patru persoane, vinovate de complicitate la omor, au primit sentinte intre 3 si 5 ani.

Raffael Sandor, cel care a recunoscut ca l-a injunghiat de doua ori pe handbalistul roman, a declarat ca acest caz este unul politizat si ca judecatorii vor sa dea drept exemplu.

In februarie 2009, Marian Cozma, care juca la formatia locala din Vezsprem, a fost injunghiat in inima intr-un restaurant din oras.

Vezi aici PORTRETUL lui Marian Cozma

Marian Cozma avea 26 de ani si un palmares care promitea sa se imbogateasca in viitor. A participat cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Croatia, iar inainte de transferul in Ungaria a jucat pentru Dinamo Bucuresti.

Despre tragedia de la Veszprem, s-a facut chiar si un film documentar. "O tara injunghiata in Inima", are 84 de minute si povesteste ultimele ore din viata handbalistului.

Imagini dinainte si dupa macel, preluate de pe CAMERELE DE SUPRAVEGHERE

Procesul Cozma a inceput in urma cu 9 luni, iar procurorul de caz a cerut luna trecut inchisoare pe viata pentru criminali. Judecatorul i-a dat dreptate.

Citeste si:

Giunti e alesul pentru banca lui Dinamo! E campion al Italiei cu AC Milan si a fost recomandat de 'Il Luce'

Ce noroc pe Meme! Steaua a facut cel mai important transfer al verii din INTAMPLARE

Cum sa te ratezi la Steaua! Lista pustilor super talentati care s-au pierdut pe drum din cauza lui Becali

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Inchisoare pe viata pentru ucigasii lui Marian Cozma, asta cere procurorul
Inchisoare pe viata pentru ucigasii lui Marian Cozma, asta cere procurorul

Procurorul in cazul uciderii handbalistului roman Marian Cozma a cerut, vineri, in pledoaria finala a procesului ce se desfasoara la Veszprem, pedepse cu inchisoarea pe viata pentru Raffael Sandor si Nemeth Gyozo.

SOCANT! Ucigasul lui Cozma a dezvaluit MOTIVUL CRIMEI!
SOCANT! Ucigasul lui Cozma a dezvaluit MOTIVUL CRIMEI!

Procesul in cazul "Marian Cozma" pare a se apropia de sfarsit. Ieri a avut loc o noua infatisare in care au fost prezentate imagini din localul unde a avut loc crima. Au fost identificati atacatorii fostul handbalist.

A inceput procesul uciderii handbalistului Marian Cozma
A inceput procesul uciderii handbalistului Marian Cozma

Cazul uciderii handbalistului roman Marian Cozma, injunghiat in februarie 2009, a revenit in actualitate. Luni, la Tribunalul din Veszprem, a inceput procesul in care principalul acuzat sustine ca este nevinovat.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.