Curtea Suprema de Justitie din Ungaria a majorat pedeapsa unuia dintre acuzati in cazul Marian Cozma


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 13:37
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2012 13:25
Categorie: Stiri externe
Marian Cozma

Curtea Suprema de Justitie din Ungaria, Kuria, a majorat luni, pedeapsa unuia dintre acuzati in cazul uciderii lui Marian Cozma, handbalistul roman injunghiat mortal in vestul Ungariei in 2009, relateaza MTI.

Kuria a decis sa majoreze pedeapsa lui Ivan Sztojka de la opt la 13 ani, dar a lasat neschimbate pedepsele de 18 ani de inchisoare ale celorlalti doi acuzati, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth. Kuria a decis sa schimbe acuzatia in cazul lui Sztojka de la ranire corporala grava la tentativa de crima.

Handbalistul roman al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost injunghiat mortal, la 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din orasul Veszprem, in altercatie fiind implicati alti doi coechipieri, Zarko Sesum si Ivan Pesici, grav raniti si ei. Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata.

Raffael si Nemeth au fost condamnati la inchisoare pe viata in prima instanta in iunie 2011, iar Sztojka a primit 20 de ani de inchisoare. Ei au facut apel si pedepsele cu inchisoare pe viata au fost reduse la 18 ani de inchisoare, iar cea de 20 de ani a fost redusa la opt, in aprilie 2012. In motivatia sa, Curtea de Apel a definit faptele lor drept omucidere si ranire corporala grava.

Reducerea sentintelor de catre Curtea de Apel din Gyor a generat critici publice si l-a determinat pe ministrul ungar al Justitiei sa ceara presedintelui Curtii Supreme sa "revizuiasca practicile din justitie".

Sursa: Mediafax

Tags: marian cozma,

VIDEO PROTVPLUS.RO