Vacanța intersemestrială ar putea dispărea. Părinții sunt cei mai nemulțumiți


Ultimul update: Marti 19 Februarie 2019 10:09
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 07:27
Categorie: Stiri actuale

Intenția Ministerului Educației de a elimina vacanța intersemestrială din luna februarie iscă dispute. Investitorii în turism de la munte susţin că modificarea va fi o lovitură serioasă pentru afacerile din domeniu.

Sunt și părinți nemulțumiți pentru că, spun ei, în stațiunile și așa sufocate se va crea haos dacă în sezonul rece elevii vor avea doar vacanța de sărbători.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei, sindicatele, asociaţiile de părinţi şi elevi s-au întâlnit să discute modificarea structurii anului şcolar pe motiv că, în formă actuală, primul semestru este prea fragmentat. În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că ar trebui eliminată vacanţa din luna februarie.

Acest lucru îi îngrozeşte pe investitorii în turism de la munte.

Gabriel Albuleţ, administrator pensiune: "Dacă se renunţă la vacanţa din februarie, din punctul meu de vedere este un dezastru. Toată lumea se va axa efectiv pe vacanţa din decembrie, unde va fi o aglomeraţie de nedescris. În decembrie există şi riscul să nu avem zăpadă, după cum ştiţi sezoanele s-au decalat."

Mihai Marina, şef Salvamont Predeal: "Aglomeraţia este foarte mare şi pârtiile nu prea mai fac faţă la atâţia turişti. Riscurile sunt mari. Fiind pârtiile foarte aglomerate, automat se produc şi accidente."

Asociaţia instructorilor de schi din Predeal propune Ministerului Educaţiei să adopte modelul şcolilor din Occident. Adică, pe lângă vacanţele clasice, elevii să beneficieze şi de o săptămână destinată exclusiv sporturilor de iarnă.

Radu Truşca, preşedintele Asociaţiei Şcolilor de Schi: "Există subvenţii în toate ţările europene pentru această săptămână, şcolile sunt obligate să meargă la schi. Copiii ar avea de câştigat din toate punctele de vedere."

Nemulţumiri exista şi în rândul părinţilor, care susţin că vacanţa de vară este mult prea lungă în comparaţie cu cea de iarnă.

Faig Dincel, turist: "Mai luăm o săptămână din iunie, o punem iarna la munte şi atunci echilibrăm. E posibil, pe riscul nostru, să luăm copiii de la şcoală şi să venim, pentru că e foarte important să facă schi, să fie sănătoşi."

În anul şcolar curent, copiii au avut trei săptămâni de vacanţa de Crăciun şi o săptămână intre semestre - la începutul lunii februarie. Structura anului şcolar viitor va fi decisă printr-un Ordin de Ministru.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Stațiunile de la munte atrag tot mai mulți turiști străini: ”E frig, dar e foarte frumos”
Schi pe acoperiș. Pârtia amenajată pe o uzină din Copenhaga, bună pentru orice anotimp
VIDEO PROTVPLUS.RO