Ursoaica Pamela, eliberată în rezervaţia de la Zărneşti, după 28 de ani de captivitate

09-05-2018 08:37


Momente emoționante la rezervația de urşi din Zărneşti! După 28 de ani petrecuți într-o cușca, la zoo, ursoaica Pamela se va bucura de libertate.

 Povestea ei i-a impresionat și pe jurnaliști de la BBC, dar și pe reprezentanții Asociației mondiale de protecție a animalelor, care au urmărit mutarea.

Ursoaica Pamela a fost adusă de la Grădina zoologică din Oradea. O lungă perioadă a trăit în același loc cu doi dintre puii ei, care, odată ce au crescut, au început să o bâtă. Ca să o protejeze, administratorii au fost nevoiți să o mute într-o cușca mică, iar asta a însemnat pentru Pamela şi mai puţină libertate. Acum însă, începe o viaţă nouă.

După o călătorie de 8 ore ursoaica a ajuns în sfârşit aici unde va fi băgată o perioadă în zona de carantină şi va sta sub supravegherea specialiştilor.

Starea ei de sănătate este bună, dar medicii îi vor face analize amănunţite. Abia după aceea va fi lăsată în Țarcul de acomodare, unde există mulţi copaci, dar și o piscină. Apoi va fi lăsată în pădure, alături de ceilalți 98 de urşi.

Cristina Lapiș, președintele Asociației “Milioane de prieteni”: "Pentru un urs care a trăit intro cuşca ani de zile faptul că va cunoaşte libertatea este emoţionant şi este o bucurie pentru noi."

Odată ajunsă în rezervație, Pamela parcă a salutat oamenii care o priveau curioși.

Paula Ciotloș, reprezentant Rezervația de urşi Zarneşti: "A fost mai agitată decât ultima ursoaică adusă, dar a fost drumul lung, pentru ea a fost mai lung decât pentru noi oamenii. Se simte bine, dar va fi sipravegheata îndeaproape."

O echipă BBC a urmărit întreaga călătorie a ursoaicei. Cu ochii pe Pamela au fost însă şi reprezentanți din Anglia şi Suedia, ai Asociației mondiale de protecție a animalelor.

Victor Watkins, reprezentant Asociaţia mondială de protecție a animalelor: "Ea va avea şansa de a trăi o viaţă mai bună, va avea o piscină, va avea copacii, aerul proaspăt, pădurea. Este un sentiment fantasitc!"

La rezervația din Zărneşti sunt acum 99 de urşi, care au numai pentru ei 69 de hectare de pădure.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO