Vizita Papei în România: școlile, închise încă de joi. Unde va dormi Suveranul Pontif

×
Codul embed a fost copiat

Au mai rămas doar două zile până la vizita istorică a Papei Francisc în România.

Pentru ca orice risc să fie eliminat, iar oraşul să fie cât mai gol, autorităţile anunţă că toate şcolile de stat sau private din capitală vor fi închise vineri, însă orice unitate de învăţământ, îşi poate suspenda, la alegere, cursurile încă de joi.

În dată de 31 mai, cei peste 25.000 de pelerini care s-au înscris să-l vadă pe sfântul părinte vor intra în cele 14 zone de securitate, încă de la prânz. Atunci vor începe şi restricţiile de circulaţie.

Vineri, toate şcolile de stat sau private vor fi închise, dar cel mai probabil, alte peste 90 de unităţi de învăţământ situate pe traseul Papei de la aeroport şi până în centrul Bucureştiului vor avea lacătul pe uşă încă de joi.

Decizia finală le aparţine directorilor şi va fi comunicată până miercuri seara, mai ales că în unele şcoli aflate în afară traseului oficial sunt şi părinţi nemulţumiţi.

Citește și
papa francisc
Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc, în București
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Aurelian Bădulescu, viceprimar: "Sunt şi mântuiţi şi nemântuiți, întotdeauna vor fi şi mulţumiţi şi nemulţumiţi. Cine e nemulţumit rog să intre pe site-ul Vaticanului să scrie că nu e mulţumit."

Mii de forţe de ordine, zeci de organizatori şi 300 de voluntari se ocupă de vizită. Papa va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă vineri la ora 11:30 unde va avea loc ceremonia oficială de primire.

Toţi cei care vor să fie printre primii oameni care îl întâmpină şi să salută pe Papa Francisc în prima vizită în România pot să vină vineri în această zonă, zona Bulevardului Kiseleff între strada Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Vineri în jurul orei prânzului, coloana oficială a Suveranului Pontif va circula cu o viteză redusă, astfel încât Sfântul Părinte să-i salute pe toţi ce prezenţi.

La catedrala Sfântul Iosif din capitală a fost aranjat deja altarul pentru Liturghie. Aici au ajuns şi veşmintele realizate în Polonia cu însemnul M brodat al Fecioarei Maria.

La Catedrala Sfântul Iosif, în Piaţa Revoluţiei şi în Piaţa George Enescu vor fi 14 zone special amenajate pentru pelerini. Cei care s-au înscris la acest eveniment vor avea afla de pe bilet unde pot să stea.

Adriana Răcăşan, producător eveniment: "Luăm cu asalt străzile din Capitală: Berthelot, Budişteanu, Lutherană, Calea Victoriei că să ajungem spre Piaţa Revoluţiei, Ateneu şi George Enescu unde e cea mai mare zonă de scaune pregătită pentru pelerini."

25.000 de oameni s-au înscris pentru a participa la întâlnirea cu Papa Francisc. Toţi cei care vor trece prin cele 11 porţi de acces vor primi un astfel de sac, numit săculeţul pelerinului. Aici găsesc în primul rând acest steag cu drapelul României şi al Vaticanului, o şapcă, o pelerină de ploaie pentru că în zona de securitate vor fi interzise umbrelele şi orice alte obiecte ascuţite, vor mai avea în săculeţ şi toate regulile şi instrucţiunile pentru acest mare eveniment dar şi un rozariu sfânt pentru a se ruga , este echivalentul mătăniilor la ortodocşi.

Papa Francisc va saluta mulţimea din papamobil şi pe traseul de la Catedrala Naţională spre Catedrala Sfântul Iosif.

Francisc Doboş: ''Sf. Liturghie va dura probabil o oră şi 20 de min, după sf liturghie va urca în papa mobil şi va salută pe toţi în fața Catedralei, ieşind spre Calea Victoriei apoi până în fața Ateneului, Palatului Regal, toată zona va fi parcursă de papă cu papamobilul, toţi îl vor vedea''.

Apoi se va retrage la Nunţiatura Apostolică a Vaticanului unde va dormi două nopţi. În acelaşi loc a stat în urmă cu 20 de ani şi Papa Ioan Paul al doilea.

Miguel Maury Buendia: "Stă aici pentru că aici e casa lui oficială. E casa Papei din România. În orice ţară merge, Papa se cazează la Nunţiatura Apostolică, nu merge niciodată la un hotel. E un om de o mare simplitate. Acceptă condiţiile găsite, nu a pretins nicio condiţie. Să aibă un pat şi o baie este suficient."

În acest salon va lua micul dejun şi cina, preparate în bucătăria Palatulului Nunţiaturii.

Miguel Maury Buendia: "Noi am cerut un chef/bucătar bun, italian, care lucrează aici, într-un restaurant cunoscut, care să vină să ajute maicile."

În interiorul dormitorului se va afla un scaun special care se transformă într-unul de rugăciune. La Nunţiatura vor fi măsuri speciale de securitate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Andreea Esca îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal, la venirea în România!
Andreea Esca îl va însoți pe Papa Francisc în avionul papal, la venirea în România!

Știrile PRO TV vor transmite în programele de știri și pe www.stirileprotv.ro cele mai importante momente ale vizitei în România a Sanctității Sale Papa Francisc. 

Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc, în București
Reguli pentru pelerinii care vor participa la întâlnirea cu Papa Francisc, în București

Au mai rămas patru zile până la vizita istorică a Papei Francisc în România. La evenimentele din București care vor avea loc vineri s-au înscris 25.000 de oameni, care au început să primească biletele de acces încă de luni.

Papa Francisc, despre problema migrației: ”Teama este legitimă pentru că lipseşte pregătirea”
Papa Francisc, despre problema migrației: ”Teama este legitimă pentru că lipseşte pregătirea”

Papa Francisc a denunţat luni ''răutăţile şi lucrurile urâte din vremurile noastre'', care atrag după sine respingerea migranţilor, într-un mesaj cu ocazia Zilei mondiale a migranţilor şi refugiaţilor, informează AFP.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.