Un tren de pasageri a deraiat în Bistriţa-Năsăud. Este al patrulea în ultima săptămână

08-03-2019 21:56


Incident feroviar vineri seară, în localitatea Coşbuc.

În localitatea Coşbuc din judeţul Bistriţa-Năsăud, trenul accelerat Sighetu Marmaţiei - Bucureşti Nord a deraiat. Locomotiva şi primul vagon au ieşit de pe şine  la trecerea peste DN17, care face legatura dintre Maramures si Bistrita.

Atât traficul feroviar, cât si traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. La locul incidentului sunt echipe de interventie de la CFR, SVSU Coşbuc, echipajul pentru decarcerari grele din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipaje de politie.

Trei trenuri de călători au deraiat în ultimeul week-end: unul la ieşirea din staţia Săvârşin, celălalt în Braşov, între Augustin şi Racoş. Nu au provocat daune şi nimeni nu a fost rănit, dar linia ferată a fost blocată câteva ore. A treia deraiere s-a produs în depoul din Bucureşti. Deranjat de modul în care şeful CFR Călători a gestionat situaţia, ministrul Transporturilor i-a cerut demisia.

Comunicatul CFR:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coșbuc și Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun.
 
La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Purtător de cuvânt CFR SA
Oana Brânzan

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO