Un pui de urs care a traversat un drum naţional din judeţul Covasna, lovit mortal de o maşină


Ultimul update: Joi 28 Martie 2019 13:37
Data publicarii: Joi 28 Martie 2019 12:38
Categorie: Stiri actuale

Specialiştii de la agenţia de mediu spun că astfel de incidente sunt tot mai dese în zonă, unde populaţia de urşi a sporit în ultimii ani.

Din păcate, autorităţile nu le-au făcut sălbăticiunilor culoare speciale de trecere peste drumuri şi căi ferate. Iar din cauza defrişărilor, habitatul urşilor s-a restrâns de la an la an.

Puiul de urs era împreună cu mama lui, când a coborât din pădure şi a dat să traverseze şoseaua, la ieşirea dinspre Bixad către Tuşnad.

ANDREI JANI, paznicul de vânătoare: "Era cu mama, dar cred că el era în spate, în urma ursoaicei şi ursoaica a trecut şi puiul a fost lovit, el venea din urmă. Maşina a plecat, nu se ştie cine a fost, dar se văd urme de frâne pe drum".

Un localnic a gasit ursuleţul mort la marginea drumului şi a alertat autorităţile. Pentru că este vorba de o specie strict protejată, moartea puiului de urs a fost anchetată de o echipă formată din poliţist criminalist, veterinar şi specialişti de la Agenţia Judeţeană de Mediu.

Medicul veterinar a costatat rănile care au dus moartea animalului.

Incidentele de acest fel sunt tot mai dese în ultima vreme. Paznicii de vânătoare spun că populaţia de urşi a crescut, iar animalele sunt nevoite să migreze în căutare de hrană.

Activiştii de mediu susţin că accidentele s-ar împuţina dacă ar exista aşa-numitele ecoducte, care să traverseze şoselele şi căile ferate! Numai pe Autostrada 1, în judeţul Sibiu, anul trecut au murit 5 urşi loviţi de maşini.

Doi pui de urs polar topesc inimile vizitatorilor de la grădina zoologică din Siberia
Pui de urs, blocat într-un tomberon, la Băile Tuşnad. Cum a reacționat ursoaica
Pui de urs, găsit pe marginea unui drum. Au crezut inițial că este un animal de pluș
VIDEO PROTVPLUS.RO