Un muncitor a murit, iar un altul e în stare gravă după ce au coborât într-un canal din Tecuci. Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare: 02-08-2021 13:40

Incident grav, luni dimineața, la intrarea în orașul Tecuci, din județul Galați.

 

Un muncitor de 43 de ani și-a pierdut viața, iar un altul, de 51 de ani, a fost preluat în stare foarte gravă de elicopterul SMURD, după ce s-ar fi intoxicat cu gaze reziduale. Ambii sunt angajați ai societății locale de apă și canalizare.

Cei doi muncitori de la compania locală demapă și canalizare au coborât în gura de canalizare cu sarcina de a curăța un grătar.

La un moment dat, colegii lor care au rămas la suprafață au constatat că este ceva în neregulă, moment în care un al treilea muncitor a coborât după ei. A simțit un miros puternic, a început să i se facă rău și a reușit să iasă la timp din gura de vizitare.

Muncitorii au dat alarma, au venit mai multe echipaje de la Ambulanță și SMURD. Primul a fost scos bărbatul de 51 de ani, a fost resuscitat și readus în simțire și transportat la sital. Din nefericire, pentru un al doilea muncitor nu s-a mai putut face nimic și a fost declarat decedat.

Se vorbește despre prezența unor gaze reziduale din cauza cărora li s-a făcut rău celor doi muncitori. Nu se știe dacă aceștia purtau echipament corespunzător pentru astfel de intervenție.

La fața locului sunt inspectori de la Protecția Muncii și polițiști care efectuează anchete care trebuie să lămurească, printre altele, și acest aspect.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO