"Pentru un avort iau 700 de lei". Cum a fost PRINS IN FLAGRANT un medic luand mita in Capitala

Dată publicare: 17-08-2012 11:13
Dată actualizare: 06-11-2012 01:53


Mircea Conea

Un medic de la maternitatea Bucur a fost surprins in flagrant in timp ce primea 700 de lei mita de la sotul unei paciente.

Este vorba de doctorul Mircea Conea, care le-a cerut viitorilor parinti aceasta suma de bani ca sa asiste mama la nastere prin cezariana.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au emis pe numele medicului ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Medicul va fi dus, vineri, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita.

Directorul Spitalului "Sfantul Ioan", de care apartine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocalteu, a declarat ca Mircea Conea lucreaza de 30 de ani in spital, are actele depuse pentru pensionare si are o suferinta hepatica foarte grava. Managerul spitalului a mai spus ca a aflat vineri dimineata ca medicul Mircea Conea a fost retinut pentru luare de mita. El a adaugat ca nu i s-au mai adus la cunostinta pana acum alte situatii de acest fel.

In acest caz, managerului Spitalului "Sfantul Ioan" i s-a spus ca exista o sesizare potrivit careia familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariana, iar acesta ar fi venit in salon si i-ar fi aruncat pe jos, spunand ca pentru un avort pretul este de 700 de lei.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO