Bugetarul care a mers la Disneyland pe banii statului. Plimbari cu elicopterul la Monaco si shopping la Milano, in "decont"

Ultima actualizare: 25-04-2014 07:10

Corpul de control al premierului sesizeaza Parchetul dupa ce a descoperit ca un fost director al unei firme de asigurari a statului ar fi folosit banii companiei dupa bunul plac.

Radu Frincu, fostul sef al Societatii de Asigurari-Reasigurari Exim Romania, si-ar fi decontat excursii in tari exotice si cauciucuri pentru masina sa de lux.

In raportul Corpului de Control al Premierului Victor Ponta apar neregulile constatate de expertii Executivului la compania de asigurari de stat "CARE" Romania.

Potrivit documentului, directorul acesteia din perioada 2010-2013, Radu Frincu, ar fi detinut fara drept functia de sef al companiei. Asta pentru ca, spun specialistii din corpul de control, fostul director nu ar fi avut studii superioare - o conditie obligatorie pentru angajarea pe aceasta pozitie. O alta constatare este ca atata timp cat Francu ar fi condus compania de stat, aceasta a avut o pierdere de peste 23 de milioane de lei.

Iar inspectorii dau si cateva exemple de risipa: fostul sef ar fi decontat aproape 40.000 de euro pentru excursii cu familia sau cu alte persoane la lbiza, la Cannes, la Disneyland - Paris si la schi in Austria. La acestea s-ar adauga cheltuieli decontate pentru imbracamite din Milano, deplasari cu taxiul la Londra, inchirierea de masini de lux la Saint Tropez si la Nisa, transport cu elicopterul la Monte Carlo.

Raportul de control al fost transmis Parchetului, pentru cercetarea posibilelor fapte de natura penala, mai spun expertii guvernului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO