Un copil de 2 ani a suferit arsuri pe un sfert din suprafața corpului, după ce a căzut într-un lighean cu apă fierbinte

Dată publicare: 02-03-2021 13:22
Dată actualizare: 02-03-2021 13:27


Ambulanță

Un băieţel în vârstă de doi ani din judeţul Giurgiu a fost rănit, suferind arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, după ce a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. El a fost dus la un spital din Bucureşti.

 

Incidentul s-a produs, luni seară, în localitatea Letca Veche, informează, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, transmite News.ro.

„Într-o clipă de neatenţie, un băieţel de doi ani a căzut într-un lighean cu apă fierbinte. Paramedicii SMURD ajunşi la caz i-au acordat primul ajutor şi au constatat că micuţul avea arsuri de gradul a II-lea pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului”, a transmis ISU.

Copilul a fost preluat de echipajul medical şi transportat la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Reprezentanţii ISU avertizează că arsurile, în special cele cauzate de lichidele fierbinţi, sunt mai frecvente în rândul copiilor şi fac câteva recomandări pentru ca asemenea incidente să fie prevenite.

Astfel, copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi şi în apropierea unor vase care au conţinut fierbinte. În timpul preparării termice a mâncării trebuie folosite în special arzătoarele maşinilor de gătit dinspre perete sau poziţionând mânerele vaselor în care se pregăteşte mâncarea îndreptate către perete. Fierul de călcat fierbinte trebuie şi el ţinut departe de copii, la fel şi obiecte precum chibrituri sau brichete.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO