Un copil de 13 ani din Mureș a ajuns în stare gravă la spital după ce a rămas blocat într-o mlaștină

Dată publicare: 01-07-2020 08:04
Dată actualizare: 01-07-2020 09:44


Un copil de 13 ani din judeţul Mureș se află în stare gravă, după ce nu a mai putut ieşi dintr-o baltă mlăştinoasă, adâncă de aproape trei metri.

Pompierii wau fost alertați aseară, să îl scoată din apă. A fost resuscitat și transportat apoi cu elicopterul la spitalul clinic județean de urgență din Târgu Mureș.

Nenorocirea s-a petrecut în Ideciu de Sus, la 10 kilometri de Reghin. Băiatul de 13 ani s-a dus împreună cu doi prieteni la scăldat, în bălţile rămase în urma excavărilor la o balastieră de pe râul Mureş. Fără să ţină seamă de faptul că apa este adâncă şi mlăştinoasă, a intrat, însă nu a mai putut să iasă. Speriaţi, ceilalţi doi au chemat imediat ajutoare.

Florin Boar şef garda intervenţie al detaşamentului de pompieri Reghin: "Era căzut întro baltă adâncă de aproximativ doi metri jumate, trei metri şi era la doi metri de mal, căzut în apă cu faţa în jos. Sunt mai multe excavaţii, sunt adânci şi pe fundul lor este mult mal. Copilul a fost prins de mal."

Localnică: "A fost la joacă, părinţii no ştiut nimica au crezut aşa ştiau că în sat .. a încercat să facă baie şi apă era adâncă. Erau mai mulţi copii acolo. Nu a mai putut să înoate, era mal şi nu a mai putut să iasă."

Copilului a fost resuscitat şi apoi transportat la spitalul din Târgu Mureş cu elicopterul. Starea lui este gravă, şi asta deoarece, spun martorii a stat cel puţin zece minute în apă.

Între timp, poliţiştii au început cercetările, pentru a afla cu exactitate cum s-a produs nenorocirea. Au deschis şi un dosar penal în-rem pentru vătămare corporală din culpă.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO