Un caine salvat dintr-un incendiu, de un pompier, a devenit mascota institutiei. "Nimeni nu credea ca va supravietui"

Ultima actualizare: 08-01-2017 07:13

Poveste impresionanta la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mures. Un catelus a devenit mascota institutiei dupa ce in urma cu patru luni a fost salvat dintr-un incendiu.

Atunci flacarile au izbucnit la o fosta fabrica de mobila si zeci de pompieri s-au chinuit o zi intreaga sa stinga flacarile.

Catelusul, care avea pe-atunci doar patru saptamani, a fost gasit in cladirea mistuita de flacari, slab si ranit. Un pompieri l-a scos in brate, l-a tratat si vrea sa-i faca acte de pompier

Salvatorul lui povesteste cu emotie cum l-a scos din flacari si a bagat de seama apoi cat e de slab si de infometat.
L-a urcat imediat in masina de interventie si i-a purtat de grija.

Plutonier Alexandru Neagu, pompier : "Pe timpul interventiei dintr-o cladire am auzit un caine care plangea. M-am apropiat l-am vazut, era foarte micut.

L-am scos, am incercat sa-o caut pe maica-sa sa pot sa il las intr-un loc anume, nu am avut unde. A fost si foarte frig, asa ca am pus-o intr-o masina de interventie. Acolo, colegii i-au dat apa si mancare si dupa interventie l-am adus in unitate.""

Putini dintre colegi au crezut ca Moby este un luptator si isi va reveni. Acum insa cu toti admira puterea lui de supravietuire. Catelusul jucaus pazeste masinle de interventie si latra bucuros, ori de cate ori ies masinile pe teren.

Plutonier Alexandru Neagu, pompier: "Nimeni nu credea ca va supravietui. Era mic si bolnavior, l-am dus la veterinar, am facut tratrament si a inceput sa cresaca. Inca are program de joaca, ca e mic dar aducem si la pregatire: sare, alearga, se joaca, el ne da de stire cand porneste o masina de pompieri"

Cristian Virag , purtator de cuvant ISU Mures: "Ne bucuram ca face parte din marea familie a salvatorilor mureseni speram sa-l putem tine intre noi si sa-l integram. Speram ca asa cum si a dorit sa traieasca sa isi doreasca sa devina salvator."

Protectorul lui Moby are planuri mari pentru noul recrut. Isi doreste ca prietenul patruped sa devina si salvator cu acte in regula.

Desi regulile sunt stricte, reprezentantii ISU Mures spera ca Moby sa poata fi antrenat, ca sa ia parte la interventiile speciale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO