Un bucurestean a incercat sa-si ia viata la Manastirea Caraiman. De 3 zile mergea la toate slujbele

22-11-2012 13:04


Noapte agitata la Manastirea Caraiman din Busteni. Un barbat din Bucuresti care poposise acolo pentru cateva zile a incercat sa-si ia viata.

Calugarii s-au trezit cu el bantuind pe holurile lacasului sfant, dezbracat si plin de sange. Medicii sositi de urgenta acolo i-au oprit hemoragia pe care si-o provocase si l-au transportat de urgenta la spital. Coplesit de ganduri negre, omul venise la manastire tocmai ca sa-si gaseasca linistea.

Cand a batut la poarta manastirii, barbatul le-a spus calugarilor ca vrea sa se regaseasca. A ales lacasul de cult, convins ca apropierea de Dumnezeu il va schimba. Timp de trei zile a participat la toare slujbele, s-a rugat si s-a inchinat. Miercuri seara i-a cerut unui preot sa ii citeasca o slujba si parea impacat cand a terminat rugaciunea si a plecat in camera. Dupa cateva minute, a aparut pe holuri, plin de sange.

Medicii ajunsi de urgenta la manastire au reusit sa-l stabilizeze.

Peste noapte, barbatul a fost transferat la Spitalul din Ploiesti. Viata lui este inafara pericolului dar va trebui sa stea o vreme in spital pentru a-si vindeca si sufletul.

In cele trei zile cat a fost gazduit de calugari, barbatul a povestit ca nu are un necaz anume nici bolnav nu e. Are casa si nevasta la bucuresti si nu are copii. Dar - marturisea el - simte o apasare mare pe suflet.

Fetele bisericesti au remarcat ca umbla tot timpul cu un cutit la brau. Intrebat de ce, a spus ca il foloseste ca sa isi deschida conservele.

Se pare ca tocmai cu acest cutit a incercat sa-si ia viata. Acum barbatul se afla in sectia de psihiatrie a spitalului din Ploiesti si urmeaza sa fie suspus unui control amanuntit.

VIDEO PROTVPLUS.RO