Un barbat din Alba a atacat cu toporul un batran de 76 de ani, dupa o cearta. "L-a injurat de mama, normal ca s-a suparat"

18-03-2015 08:14


Vorbele urate au fost cat pe ce sa duca la crima, intr-un sat din Alba.

Deranjat de ce i-a spus un batran cu care s-a luat la harta, un barbat de 50 de ani l-a lovit cu toporul, dupa care si-a abandonat victima plina de sange si a fugit. Un martor a sarit imediat sa-l ajute pe omul ranit, care a ajuns in stare grava la spital.

Intre timp, atacatorul a fost retinut si este cercetat pentru tentativa de omor.

Scena s-a petrecut in fata unui magazin din satul Mamaligani. Intre cei doi localnici a avut loc un schimb de replici dure, iar cel in varsta de 50 de ani si-a iesit din fire. A luat un topor si l-a atacat pe interlocutorul sau, de 76 de ani.

Romul Macarie, fratele agresorului: "L-a mai injurat de mama, normal ca l-a suparat. Probabil a vrut sa deie cu bata in el, nu stiu, si dupa aceea s-a dus dupa topor si s-a intamplat minunea."

Vecin: "I-a zis: Mosule, vezi-ti de treaba, ca eu te omor. Poc, poc, poc, a dat cu securea si a fugit acasa."

Un barbat care trecea prin zona a vazut victima plina de sange, intinsa pe o banca, si i-a sarit in ajutor.

Radu Giura, martor: "Era taiat, am luat trusa medicala din masina si am oprit hemoragia. Am sunat la 112."

Barbatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul din Targu Mures. Starea lui este grava, insa medicii spun ca se va recupera.

Localnicii povestesc despre cel agresat ca obisnuieste sa bea si sa se certe cu lumea.

Localnic: "Asta, victima, daca bea, vorbeste murdar si daca ii faci ceva si daca nu ii faci."

Localnic: "Batranul, cand bea, cam are gura mare."

Politistii l-au gasit pe agresor si l-au retinut.

Subcomisar Luminita Prodan, purtator de cuvant IPJ Alba: "In urma acestui conflict, unul intre ei a suferit leziuni grave in zona capului, iar autorul a parasit locul incidentului fiind identificat de catre politisti la domiciliul sau."

Atacatorul este acuzat de tentativa de omor, iar miercuri va ajunge in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

VIDEO PROTVPLUS.RO