Un barbat de 41 de ani din Vaslui a fost ucis de albine. Localnici: Atacurile, provocate de canicula

Ultima actualizare: 27-06-2013 06:47

Albinele agitate de canicula i-au adus sfarsitul unui barbat de 40 de ani, din judetul Vaslui. Omul a sarit sa o ajute pe o vecina, care se plangea ca un roi s-a instalat in curtea ei.

Sute de albine l-au intepat pe fata si pe brate, iar barbatul a intrat in soc anafilactic.

Un satean l-a vazut prabusit pe ulita si a dat alarma, insa era prea tarziu.

Barbatul in varsta de 41 de ani avea cunostinte in domeniul apiculturii, asa ca nu a stat pe ganduri cand vecina lui s-a plans ca un roi de albinele s-a instalat in zarzarul din curte.

"Cand ma uit pe craca, drept jos, asa o caciula mare de albine. Valeu, am fugit, valeu! A venit Vasile cu dansul, au pus mastile acelea pe cap, le-au luat, le-au pus in galeata si au plecat."

Dupa ce a prins insectele, omul a plecat catre casa unui localnic, care are stupi. Insa n-a mai apucat sa ajunga la el, pentru ca s-a prabusit pe ulita.

"S-a dus sa-l ajute si acolo s-a intamplat. A cazut, l-au intepat albinele. La albine e periculos...cine se pricepe trebuie sa se duca dotat cu fum, apa, cu masca de protectie pentru albine."

Oamenii au sarit si l-au dus imediat la dispensar, insa, din nefericire medicii n-au mai putut face nimic.

"Era decedat, cu limba intre dinti, cianotic, am incercat sa ii acord primul ajutor, i-am administrat hemisuccinat pentru alergie la intepaturi, fara niciun efect. Nu a fost nicio sansa", spune asistenta Mirela Joltea.

Localnicii sunt socati si spun ca din cauza vremii caniculare albinele au trecut la atac.

"Albinele au fost agitate si l-au muscat. E foarte cald, e canicula, e periculos pentru asa ceva."

Satenii au promis ca vor strange bani, ca sa ajute familia sa il inmormanteze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO