Comunitatea gay din Romania a iesit pe strazi, sa celebreze diversitatea

Ultima actualizare: 27-09-2012 21:06

Muzica, haine in culori stridente, coafuri avangardiste si multe baloane. In aceasta nota s-a desfasurat la Bucuresti parada minoritatilor sexuale.

Comunitatea Gay din Romania a iesit pe strazi ca sa celebreze diversitatea si sa obtina acceptul semenilor deloc intelegatori cu alegerile si orietarile homosexualilor. De partea organizatorilor s-au aflat Loredana, dar si importanti diplomati occidentali.

Sambata, cateva sute de homosexuali, lesbiene si travestiti s-au strans in Piata Unirii. Ca de fiecare data, la iesirea lor in public, participantii la Gay Fest au militat pentru diversitate, libertate si acceptare. Comunitatea are si anul acesta sustinatori de vaza in randul ambasadorilor Statelor Unite, Marii Britanii si Olandei.

Invitatul special al evenimentului este de departe si cel mai important ambasador al diversitatii: Loredana. Multi dintre cei prezenti asteptau cu sufletul la gura aceasta zi, mai ales ca pregatirile au insemnat si cheltuiala. Parada diversitatii a fost prefatata pentru al saptelea an consecutiv de Marsul pentru Normalitate. O suta de membrii ai ''Miscarii Noua Dreapta'' au incercat ca de fiecare data sa protesteze zgomotos impotriva homosexualilor si lesbienelor.

Chiar daca nu au strans 300 de adepti cum si-au dorit, cei de la Noua Dreapta au avut intre ei si femei care au invocat argumentul suprem: copilul. Marsul celor de la Noua Dreapta s-a derulat intre Piata Victoriei si Dealul Mitropoliei si a decurs fara niciun incident. 200 de jandarmi si zeci de politisti au avut grija ca nici macar traficul rutier sa nu fie deviat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO