Ultimele imagini cu milionarul kuweitian dispărut. Condițiile pentru recompensa de 1.000.000 €

Ultimul update: Miercuri 01 August 2018 19:59
Data publicarii: Miercuri 01 August 2018 18:22
Categorie: Actualitate

Băieţii unui milionar din Kuweit, dispărut acum 3 ani în staţiunea Cheia, lansează un apel disperat către autorităţile române să îi ajute să îl găsească.

Ei au anunţat că dublează suma oferită drept mulţumire persoanei care le va oferi indicii care îi vor conduce la tatăl lor. În joc este o cifră cu multe zerouri - 1.000.000 de euro. Bărbatul dispărut se numeşte Mohamed Taher Al-Baghli şi este un personaj important în ţara lui: fost înalt funcţionar public în Ministerul Petrolului, cu afaceri profibile în acelaşi domeniu.

Imaginile cu milionarul kuweitian Mohamed Taher Al-Baghli care coboară treptele la vila fratelui lui din Cheia, judeţul Prahova, sunt ultimele filmate înainte de dispariţia lui, în august 2015.

Alături de mai multe fotografii, secventele au fost făcute publice de familie. Fiul milionarului din Kuweit a anunţat că este dispus să ofere o sumă cu multe zerouri persoanei care îl va ajuta să îşi găsească tatăl.

Reyad Al-Baghli, fiul milionarului dispărut: "Dacă am gândi cu inima, putem spune că sperăm că o să-l găsim pe tatăl nostru, să fie bine. Dar dacă gândim rațional, având în vedere că era un om foarte în vârstă și cu o sănătate precară, ne este destul de greu să mai credem asta."

Milionarul Mohamed Taher Al-Baghli - care avea 79 de ani în momentul disparitei - este un personaj cunoscut în Kuweit. În tinereţe, a fost un înalt funcţionar în ministerul petrolului. Apoi, împreună cu familia, s-a lansat în afaceri profitabile cu petrol.

În România, venea de peste 20 de ani şi obişnuia să îşi petreacă vara la o pensiune din Cheia, aflată în apropierea vilei fratelui său.

Acum trei ani, îmbrăcat în haine tradiţionale şi cu un baston din mahon cu cap de argint, milionarul kuweitian a plecat la plimbare din locul unde era cazat şi parcă a intrat în pământ.

Reyad Al-Baghli, fiul milionarului dispărut: "Tatăl meu a ieșit din pensiunea în care locuia și a traversat pentru a merge la o altă pensiune. Și a fost văzut urcând o scară care ducea spre pădure. Este greu de crezut că avea motiv să urce această scară, nu avea nevoie."

Din această cauză, familia lui a susţinut varianta unei răpiri. În momentul dispariţiei, autorităţile au mobilizat forțe impresionante. Peste 200 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi voluntari au scotocit zonele de vegetaţie, locuinţele unde putea fi ascuns bărbatul, spitalele şi staţiile de ambulanţă din Prahova şi din Braşov.

Ulterior, milionarul a fost fost dat în urmărire europeană.

Tatal Alhajeri, ambasadoru statului Kuweit la București: "Din păcate, nu a fost obținută nicio informație și niciun indiciu de natură să conducă la găsit la cetățeanului kuweitian."

Ibraheem Al-Baghli, fratele dispărutului: "Nu mi-am pierdut speranța, tocmai pentru că știam foarte bine că fratele nostru era într-o relație foarte bună cu localnicii, nu exista niciun fel de resentimente, niciun fel de dușmănie cu localnicii și în aceste condiții ne păstrăm încă speranța."

Mohamed Taher Al-Baghli are o avere impresionantă. Suma este însă ţinută secretă de familia lui. Bărbatul şi-a scris testamentul acum 10 ani, dar documentul nu a fost încă deschis.

Dacă, în cele din urmă, milionarul va fi declarat mort, o treime din averea lui va reveni celor înscrişi în testament, posibil cei 8 copii ai lui. Restul va intra în posesia statului kuweitian, care va folosi banii, în principal, pentru acte de caritate.

Când a fost dat dispărut, Mohamed Taher Al-Baghli era dependent de tratament medicamentos şi fără el starea lui de sănătate se putea înrăutăţi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

1.000.000 de euro recompensă pentru cel care găsește un milionar celebru, dispărut în România
1.000.000 de euro recompensă pentru cel care găsește un milionar celebru, dispărut în România
VIDEO PROTVPLUS.RO
atena steaguri
Atenționare de călătorie pentru români în Grecia. Ce se întâmplă în peninsula elenă
Ce au descoperit polițiștii de frontieră printre mărfurile dintr-un microbuz
Accident în Arad, după ce doi șoferi au vrut să facă o depășire în același timp
Rezultatul autopsiei în cazul morții lui Ilie Balaci. Ministrul Sănătății a cerut anchetă
Cu ce alcoolemie a fost prins un șofer de microbuz din Argeș. Explicația bărbatului
Incendiu la un atelier de tâmplărie. Voluntarii au fost chemați să intervină
stefan duta
Reacția SANADOR după ce un copil a murit la câteva ore de la o operație de hernie
România, condamnată la CEDO în cazul tânărului torturat pentru o faptă pe care nu a comis-o
Comisia de la Veneția va publica textul raportului critic la adresa României
Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Craiova ca urmare a decesului lui Ilie Balaci
Anunțul făcut de tatăl copilului care a murit după o operație la un spital privat
Proteste în Piaţa Victoriei şi în marile oraşe. „Vreau să nu o mai văd pe Viorica”