Ucigașul polițistului din Timiș s-a sinucis. Lider FSANP: ”Se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice”

Ultima actualizare: 10-06-2019 13:31

Aflat după gratii, infractorul cercetat pentru uciderea polițistului din Timiș s-a sinucis luni dimineaţă la Penitenciarul Timișoara. Decesul a fost constatat de un echipaj medical.

Deţinutul a fost găsit de gardieni în jurul orei 6:30, în grupul sanitar. Personalul medical din penitenciar a început manevrele de resuscitare şi, între timp s-a chemat şi un echipaj de la ambulanţă. În cele din urmă însă, la ora 7:15 a fost declarat decesul.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara va deschide o anchetă, dar reprezentanţii penitenciarului au anunţat că vor face şi o verificare internă.

Lepa Ionel era încarcerat singur, în zona de carantină, iar astăzi ar fi urmat să ajungă la Curtea de Apel. Potrivit unor surse,citate de tion.ro, Marcel Ionel Lepa s-ar fi spânzurat cu un cearşaf în baia camerei de detenţie

Acum opt zile, Lepa a împuşcat mortal un poliţist. A fugit apoi şi a stat ascuns două zile. În tot acest timp a fost căutat de sute de poliţişti.

După ce a fost capturat, a ajuns la spital, unde a fost operat, iar de joi, se afla în penitenciar.
 

Președintele FSANP: ”Se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice”

 

Sorin Dumitrașcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, spune că agenții de penitenciar nu pot supraveghea permanent un deținut.

"El s-a sinucis așa cum se sinucid toți care decid să facă asta, și-a făcut pregătirile de rigoare și s-a spânzurat. Întrebarea pe care și-o pun oamenii este de ce a făcut asta în penitenciar și de ce nu s-a putut preveni, eventual. Adevărul e că nu prea ai ce să previi, în general când cineva decide să se sinucidă, o face și gata. În penitenciar noi nu avem voie să facem supraveghere continuă iar dacă a făcut-o în baie, noi nu avem voie să facem supraveghere deloc. Se intră în cameră la apel sau când există vreo sesizare. Dacă nu s-a văzut că intenționează să facă ceva la supravegherile periodice, cu siguranță era greu de prevenit un asemenea act sinucigaș” a spus Sorin Dumitrașcu pentru Libertatea.

"Deţinuţii au în cameră cearşafuri, pături, nici nu poţi sta fără. Au haine. Se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice. Sigur că atunci când avem informaţii că acesta ar fi intenţia, deţinuţii sunt supravegheaţi ceva mai intens. Însă nimeni nu poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe el” a precizat sinidicalistul.

Întrebat de motivele care l-ar fi putut determina pe Lepa să-și pună capăt zilelor, Dumitrașcu a spus că „perspectiva unei condamnări de viață putem considera că l-a determinat să facă acest gest”.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri