Ursul Șoni din Harghita a mușcat o turistă din Ungaria, care voia un selfie cu el


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 20 Mai 2018 12:45
Categorie: Stiri actuale

Ursul Șoni, devenit vedetă în zona laculului Sfânta Ana din Harghita, a atacat o turistă din Ungaria!

Femeia s-a apropiat de animal ca să îşi facă un selfie şi i-a dat ceva de mâncare. Dintr-o dată, ursul a muşcat-o de picior.

Martorii au intervenit imediat şi au chemat jandarmii montani care au alungat ursul în pădure. Iar turista a fost dusă, de urgenţă, la spital. Specialiştii trag un semnal de alarmă. Sălbăticiunile nu trebuie tratate ca nişte animale de companie şi, categoric, nu trebuie hrănite!

Martorii au povestit că ursul în vârstă de trei ani a doborât-o mai întâi pe turista şi apoi a muşcat-o de picior. Grupul cu care femeia venise la lacul Sf. Ana a încercat să-l alunge, dar ursul a încercat să îi atace şi pe ei.

Oamenii s-au speriat şi s-au refugiat în autocarul cu care veniseră. Femeia a fost ajutată de jandarmii montani şi a primit îngrijiri la spitalul din Miercurea Ciuc.

Ursul Șoni s-a remarcat şi la începutul lunii când turiştii, fără să se gândească că animalul i-ar putea ataca în orice moment, s-au apropiat chiar alături de copii, să-i facă poze şi să-l hrănească.

Turistă: "Am coborât din maşină, i-am dat o banană, a luat-o, a mâncat-o.”
Reporter: “Dar ce aţi dat de mâncare animalului?”
Turistă: “Pentru că cei din maşina au spus că dacă sunt curajoasă să-i dau banană."

“Rangerii” rezervaţiei atrag atenţia turiştilor să nu se mai facă niciodată aşa ceva! Șoni, părăsit de curând de mama lui, a găsit astfel o sursă facilă de hrană şi e greu de alungat!

Kerezsi Laszlo, custodele rezervației Lacul Sfânta Ana: "Când aude că se vorbeşte imediat ştie că sunt oameni şi imediat apare din pădure şi cerşeşte mâncare săracul."

Turist: "I-am făcut fotografie.”
Reporter: “Dacă va ataca ce făceaţi?”
Turist: “Eu nu cred, că e pui, nu e mama lui, e mic".

Reporter: "Vă e frică?”
Turistă: “Aoleu.”
Reporter: “Şi cu toate astea staţi aici să-l filmaţi?”
Turistă: “De curioasă. da."

Jandarmii montani fac apel către turişti să nu se mai apropie de sălbăticiuni şi când le observa, să anunţe autorităţile. Rangerii rezervaţiei au cerut şi Agenţiei celor de la Protecţia Mediului pentru a muta animalul într-o pădure izolată.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO