Cei care au iubit-o şi admirat-o pe Tamara Buciuceanu Botez îi pot aduce flori de rămas-bun, joi, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din București, unde va fi depus trupul neînsufleţit.

Actriţa s-a stins marți, la spitalul Elias, la 90 de ani. Cea care a rămas, cel puţin în amintirea unei generaţii, drept Isoscel, profesoara de matematică din filmul "Liceenii", a jucat în sute de filme şi piese de teatru, a făcut carieră în radio şi televiziune, revistă sau operetă.

TNB: Drum lin printre stele Tamara Buciuceanu, unde nu e doar locul îngerilor, ci şi al marilor actori

 

Teatrul Naţional din Bucureşti a transmis un mesaj pe Facebook în memoria actriţei Tamara Buciuceanu.

"Începând de ieri, ştim că Tamara Buciuceanu Botez a plecat să se reîntâlnească cu Raluca Zamfirescu şi Aimee Iacobescu, cu Mihai Fotino şi Victor Moldovan, dar şi cu Alice Caracostea, şi cu regizorul Ion Cojar. Cu toate acestea, astăzi, ca şi mâine de altfel, stăruim, vom stărui în aşteptare... Drum lin printre stele, acolo unde este nu doar locul îngerilor, ci şi al marilor actori! Şi permiteţi-ne, mare Doamnă a Comediei româneşti, să mai zăbovim o vreme în aşteptarea noastră... de dincolo de Arlechin", se arată în postarea TNB.

Teatrul Naţional aminteşte de spectacolul "Aşteptând la Arlechin", în care Tamara Buciuceanu a interpretat rolul Deirdre O'Malley şi care a avut peste 100 de reprezentaţii.

"Undeva, dincolo de Arlechin... exista, ca o promisiune nerostită, speranţa că vom revedea la rampă suita de mari actriţe, în frunte cu Tamara Buciuceanu Botez, distribuită în Deirdre O'Malley - unul din principalele personaje ale piesei lui Noel Coward, 'Aşteptând la Arlechin'", mai scrie TNB.