Trendul “Tiny House” în imobiliare: case modulare începând de la 7500 de euro

Ultima actualizare: 17-06-2022 19:14
casa

Migrația dinspre urban spre rural, generată de contextul pandemic, a generat un nou trend pe piața imobiliară: căsuțele care fi amplasate rapid în mijlocul naturii, la un cost modic. Astfel, oricine poate avea o casă de vacanță peste noapte.

“Tiny Houses”, căsuțele modulare sau de tip container pot fi permanente sau mobile. Cele permanente sunt de obicei amplasate fie pe un teren din zona rurală pe care cumpărătorul îl deține deja, fie pe un teren achiziționat în proximitatea unei zone turistice - de munte sau de mare - oferind astfel posibilitatea de a deveni proprietar de casă de vacanță într-un timp scurt, la un preț accesibil comparativ cu o construcție clasică.

Pentru că formatele de case modulare sunt variate, Storia.ro a realizat o selecție de anunțuri, pentru a facilita procesul de căutare în acest segment.

Unul din locurile în care doritorii pot începe explorarea este o expoziție permanentă de case modulare - Expo 2022 Quantum Modules, în comuna Berceni, județul Ilfov. Aici pot fi vizionate în jur de 50 de modele de case modulare cu diverse sisteme de construcție (SIP, Interlocking System), Tiny House, Hobbit House, structură metalică ușoară pentru casă A Frame, case pe roți, case realizate pe structură metalică.

Căsuța cu terasă Quantum MINI: 7.500 E + TVA (preț promo - luna iunie)


 


 

O casă compactă, cu un geam termopan frontal generos, realizată din panouri din lemn masiv, cu sistem de interblocare și o bună izolare fonică și termică. Interiorul nu necesită finisare, datorită aspectului natural al lemnului, în timp ce culoarea panourilor exterioare poate fi personalizată. Vopseaua are proprietăți antibacteriene și antifungice, nu conține metale grele sau substanțe dăunatoare organismului. Casa are o suprafață de 14 mp, cu o terasă exterioară opțională, între 10 mp și 30 mp.

Quantum Mega, căsuța cu dormitor și baie: 12.800E + TVA (preț promo - luna iunie) 

Acest model de casă din panouri structurale izolante pe baza de lemn, cu sistem de interblocare, are o suprafață de 18 mp, cu dormitor și baie și o terasă de 12 mp. Pereții sunt izolați eficient, așa încât temperatura interioară se menține constantă tot timpul anului, cu cheltuieli minime.

Hobbit House: 17.200 E + TVA (preț promo - luna iunie) 

Căsuța de lemn, din poveștile cu hobiți, cu ușă tip hublou, din lemn laminat, are o suprafață utilă de 23mp, construită pentru a fi amplasată pe orice fel de teren. Este construită din panouri din lemn laminat, montate în sistem de interblocare, iar tâmplăria ferestrelor este realizată din lemn stratificat. Vopseaua utilizată are în componență colorant alimentar, fiind disponibile 19 culori. Casa se amplasează pe un cadru, cu piloni de 15x15 cm, cu înălțime totală de 50 cm deasupra solului. Opțional, pentru un cost suplimentar de 375E+TVA, casa poate beneficia și de o terasă.

Casa eficientă energetic Quantum One: 21.400E + TVA (preț promo - luna iunie)


 


 

O casă minimalistă și rezistentă care se poate asambla și amplasa pe orice spațiu disponibil, teren în pantă sau neregulat este Quantum One, realizată din materiale ecologice, rezistente la factori agresivi de climă sau geologici.

Casa cu perete de sticlă Quantum Maximum: 26.500 € + TVA (preț promo - luna iunie)


 


 

O altă variantă de căsuță modulară, cu o suprafață utilă de peste 40mp, are inclusă în preț mobila de bucătărie și de baie, fără a necesita finisare interioară, datorită aspectului rustic creat de lemn, care poate fi vopsit într-una din cele 19 culori alese de client. Casa se poate monta pe orice tip de teren, fără a fi nevoie de beton și de armătură suplimentară, datorită sistemului de prindere pe piloni. Acoperișul casei este realizat din panouri de tablă, care au în componență spumă izolatoare.

Quantum A - casă eco-durabilă avangardistă: 41.900 E+TVA


 


 

Pentru cei care își doresc o casă cu etaj, la munte, la mare sau chiar în spațiul urban, această variantă este realizată din panouri SIP și are o suprafață utilă de 33 mp, living bucătărie și baie - la parter și un dormitor cu perete de sticlă la etaj. Casa este realizată din materiale “eco friendly”, care respectă mediul înconjurător, precum și sănătatea și confortul proprietarului.

Căutând pe Storia.ro - platforma de imobiliare cu cele mai multe anunțuri din țară - cuvinte cheie de tip “casă modulară” sau “tip container”, doritorii pot explora o varietate de “tiny houses” care să corespundă dorințelor lor.

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunţuri din piaţă – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primeşte peste cinci milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât şi prin aplicaţiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniştilor pentru a identifica cea mai bună soluţie de credit ipotecar.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO