Trei bărbați, urmăriți internațional, descoperiți în Bistrița-Năsăud. Pentru ce fapte grave erau căutați

Ultima actualizare: 12-06-2020 11:20
Politie
Pro TV

Trei bărbaţi urmăriţi internaţional au fost depistaţi de poliţişti în Bistrița-Năsăud.

Trei bărbaţi din localitatea Reteag, pe numele cărora autorităţile străine au emis mandate europene de arestare, au fost depistaţi de poliţişti şi reţinuţi pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Doi dintre aceştia, un bărbat de 48 de ani şi un altul de 52 de ani, erau căutaţi de autorităţile italiene.

Bărbatul de 48 de ani are de executat un rest de pedeapsă de patru ani, 11 luni şi 29 zile de închisoare dintr-o pedeapsă totală de şase ani, aplicată pentru săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate membrilor de familie, violenţă sexuală, hărţuire, furt şi ameninţare.

Cel de 52 de ani a fost condamnat în Italia la şase ani, trei luni şi 10 zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de punere sau menţinere în stare de sclavie şi rele tratamente aplicate membrilor de familie.

Poliţiştii bistriţeni au mai depistat un tânăr de 26 de ani, pe numele căruia autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol.

Pentru depistarea celor trei urmăriţi, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva celor trei ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, ei urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO