Transporturile au anunțat când va fi gata linia ferată dintre Gara de Nord și Otopeni

Ultima actualizare: 04-03-2020 21:03

Linia de cale ferată dintre Gara de Nord şi Otopeni va fi gata până în luna mai şi va fi funcţională până la Campionatul European de Fotbal, promite ministerul Transporturilor.

Asta după ce autorităţile s-au înţeles cu proprietarii, care opriseră lucrările. Guvernul urmează să construiască o nouă staţie, pe calea ferată până la aeroport, dar şi o parcare de tip Park and Ride, pe DN1, pentru cei care intra în Bucureşti cu maşina.

Linia de cale ferată care ar trebui să lege Gara de Nord de Otopeni s-a blocat în instanțe. O parte din pasajul feroviar de peste DN1 nu mai putea fi construită pentru că 2 proprietari au reuşit să oprească exproprierile.

Ministerul Transporturilor susţine că a negociat cu ei. Potrivit unor surse apropiate negocierilor unul dintre proprietari va fi primi de la stat bani şi pentru casa şi pentru teren. Iar celălalt a primit promisiunea că va fi amenajata o staţie unde trenul va putea opri înainte de DN1.

Altfel, un proces ar fi însemnat întârzieri uriaşe, iar pasajul până la aeroport nu putea fi terminat pentru Campionatul European de Fotbal.

Noua stație va fi construită pe pod la 2 - 3 m înălțime. Pasagerii vor coborî cu ajutorul unui lift sau pe o scară rulantă. 

O nouă promisiune a ministerului Transporturilor

 

Cu această ocazie, ministerul Transporturilor anunţă că intenţionează să construiască şi o parcare pentru toţi cei care intra în Bucureşti cu maşina pe DN1.

Oamenii îşi vor lăsa autoturismele aici şi ar putea să-şi continue drumul cu trenul până la Gara de Nord, unde au acces la metrou şi alte mijloace de transport în comun, ceea ce ar fi o gură de aer proaspăt pentru traficul aglomerat din Bucureşti.

Parcarea de tip Park and Ride urmează să fie construită pe unul din aceste terenuri virane din apropierea noi linii de cale ferată. Ca să fie eficientă ar urma să aibă câteva sute de locuri și ar putea să fie gata anul viitor.

Altă parcare de acest tip construită deja de ministerul Transporturilor în zona Straulesti din nord vestul Bucureştiului este folosită în proporţie de 10 la sută.

Abia după ce a devenit gratuită pentru cei care au abonamente la metrou, numărul şoferilor a început să crească uşor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO