Traian Basescu, audiat la Parchetul Militar. "Ce le-am spus procurorilor? Ce am stiut"


Ultimul update: Sambata 30 Aprilie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2016 14:32
Categorie: Stiri actuale

Traian Basescu a fost chemat la Parchetul Militar si audiat in calitate de martor intr-un dosar penal dechis la cererea senatorului Ioan Ghise.

Ioan Ghise reclama faptul ca a fost evacuat in anul 2012 de la o ceremonie desfasurata la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

"Am fost chemat la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti pentru o declaratie legata de plangerea pe care a facut-o senatorul Ghise ca a fost evacuat de la ceremonia desfasurata la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale din 2012. (...) Am dat o declaratie", a spus Traian Basescu, la iesirea din sediul Parchetului Militar.

Intrebat de jurnalisti ce le-a spus procurorilor, Traian Basescu a spus ca "ce a stiut".

Senatorul Ioan Ghise a depus initial o plangere la Parchetul General in care l-a acuzat pe Traian Basescu ca a ordonat ofiterilor SPP sa il dea afara de la receptia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni. Ghise a afişat atunci un banner de protest privind referendumul de demitere a fostului presedinte. Ulterior, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Imediat dupa incidentul din 2012, Ioan Ghise anunta ca il va actiona in instanta pe Traian Basescu pentru ultraj.

VIDEO PROTVPLUS.RO