Trafic internațional de autovehicule de lux. Mașinile erau aduse din Elveția și dezmembrate în România

Ultima actualizare: 23-06-2022 11:37
Targ auto - AGERPRES

Joi au loc peste 40 de percheziții în opt județe din România într-un dosar de trafic internațional de autovehicule de lux.  

Din primele cercetări reiese că mașinile erau închiriate sau achiziţionate în leasing în Elveţia, după care erau aduse în România pentru a fi dezmembrate.

Hoții de mașini vizați de cercetări fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în traficul internaţional de autovehicule de lux, autoutilitare, utilaje şi vehicule de tractări.


"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Mureş desfăşoară, în 8 judeţe, 43 de percheziţii într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea de grup infracţional organizat, abuz de încredere, tăinuire, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals (...) Din cercetări, a reieşit că mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională, care, pe parcursul anului 2021 şi până în prezent, ar fi acţionat pe linia traficului internaţional de autovehicule de lux, prin închirierea sau achiziţionarea (în sistem leasing) a unor autoturisme de lux, autoutilitare, utilaje şi vehicule de tractări, pe care le-ar fi transportat din Elveţia pe teritoriul României, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos sau pentru a fi dezmembrate, în vederea obţinerii ilegale de bani", a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

 

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Brașov. Notele afișate pe edu.ro

 

Oamenii legi au descins la 30 de adrese din judeţul Mureş, la patru locații din Vaslui, la două din Teleorman și două în Harghita. Mai au loc verificări în Covasna, Sibiu, Bihor şi Neamţ. În total vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO