Tibi Useriu, castigatorul ultramaratonului de la Polul Nord, primit ca un erou in Cluj. Sacrificiile facute de roman

Ultima actualizare: 27-03-2016 07:03

Tibi Useriu, marele castigator al ultramaratonului de la Polul Nord, s-a intors acasa. Prietenii, dar si multi necunoscuti care il admira, l-au asteptat ca pe un campion pe aeroportul din Cluj.

Zeci de sustinatori l-au asteptat cu bratele deschise si l-au emotionat teribil pe campionul nostru.

Tibi Useriu: "Mi-ati creat niste emotii, v-as imbratisa pe toti. No, nu ma faceti sa plang aici! Ia uite ce tremur!"

Bistriteanul Tibi Useriu a parcurs 560 de km pe un ger naprasnic si a terminat cursa teribila cu 12 ore inainte de data limita. De 9 ani, de cand exista aceasta competitie, doar 19 sportivi au reusit sa ajunga la linia de sosire.

Cei care i-au tinut pumnii stransi lui Tibi l-au aclamat aseara si i-au cantat ca unui adevarat campion.

Tibi: Nu recomand niciodata nimanui sa faca asta, eu le recomand sa isi implineasca visul asa cum fac eu.
Reporter: Care a fost cel mai greu moment din toata cursa?
Tibi: Frigul. Am avut temperaturi si de -52 grade. M-am ales cu degeraturi la maini. Imi place sa imi depasesc limitele, sa ies din zona de confort si asta m-a adus in fata. Concuram impotriva lui Frank, care este cel mai bun din America, Andrei Rosu, care au facut o cursa extraordinara. Doua saptamani nici nu vreau sa ma mai gandesc la alergare. Totul ingheta.

Tibi: Aratam groaznic, ne-am felicitat, dar nu fara sa ne recunoastem. Abia a doua zi dupa ce ne-am desumflat. N-am dormit trei zile ca sa pot sa-mi iau avansul ala, am avut halucinatii, dar au fost frumoase.
Reporter: Au fost si parti frumaose?
Tibi: Da, aurora boreala.

Premiul a fost unul simbolic. Tibi a primit o geaca - si un trofeu in forma de om din gheata.

Cu sufletul alaturi de Tibi a fost clipa de clipa si tatal sau, care a urmarit de acasa competitia si a avut mari emotii.

Alin Useriu, tatal lui Tibi: "L-am incurajat cat am putut noi de tare, de la distanta. A fost ca un thriller care nu s-a mai terminat. M-am bucurat foarte tare ca a fost o cursa care a meritat sa o castige."

Tibi Useriu s-a inscris in competitie pentru o cauza nobila - sustine proiectul asociatiei Tasuleasa Social de reimpadurire.

Sustinator: "Pentru toata natiunea romana el este un erou si nu numai pentru romani, pentru tot mapamondul."

Sustinator: "Ma bucur ca a venit acasa sanatos si pentru noi este un erou, adica ne-a demonstrat ca se poate!"

Vali Cadar, membru Asociatia Tasuleasa: "Ne bucuram enorm ca a ajuns cu bine ascasa. Ne bucuram ca mai sunt si alti 2 romani care au ajuns acasa si au facut cinste Romaniei. Daca Tibi poate si noi putem. Acesta trebuie sa fie mesajul care trebuie transmis."

In cursa de la Cercul Polar s-au inscris si alti doi romani - Andrei Rosu si Vlad Tanase. Amandoi au incheiat cu bine traseul, in tandem, pe locul al treilea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO