Tatal fetitei care a fost aruncata de mama ei dintr-un taxi, audiat la Politia Capitalei

taxi aeroport

Tatal fetitei de un an si jumatate, aruncata de mama ei dintr-un taxi, a fost audiat, vineri, la Politia Capitalei.

Acesta a declarat pentru MEDIAFAX ca din iulie femeia il suna si ii spune ca el vrea sa ucida copilul si ca pune oameni sa o urmareasca si sa o otraveasca pe micuta.

Radu Ovidiu Bugariu a fost audiat timp de trei ore la sediul Politiei Capitalei, unde a dat mai multe informatii despre Anita Bar, femeia cu care, spune el, a avut o relatie de doua luni si jumatate.

La iesirea de la audieri, Radu Ovidiu Bugariu a declarat pentru MEDIAFAX ca a cunoscut-o pe fosta grefiera pe internet si ca in timpul celor doua luni si jumatate s-a intalnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp in care femeia nu i-a spus niciodata numele ei adevarat.

Barbatul a spus ca desi cunostea faptul ca in anul 2010 femeia a fost internata de doua ori la un spital de boli psihice, nu i s-a parut niciodata ca ea ar avea probleme.

Citește și
Podul Grant
In ce stare este fetita aruncata de mama ei din taxi pe podul Grant din Capitala
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Bugariu a mai spus ca atunci cand Anita Bar s-a despartit de el, nu stia ca este insarcinata, iar ulterior i-a comunicat despre nasterea fetitei printr-un email, moment in care a mers la starea civila si a recunoscut copilul.

El a precizat ca nu a platit niciodata pensie alimentara, fosta grefiera neavand aceasta pretentie, insa a contribuit cu bani la cresterea micutei.

Radu Ovidiu Bugariu a mai spus ca dupa ce aceasta a terminat concendiul post natal si s-a intors la serviciu, din motive pe care nu le cunoaste ea si-a inaintat demisia, in iulie 2012, moment in care "si-ar fi pierdut mintile".

"A inceput sa ma sune si sa imi spuna ca vreau sa ucid copilul si ca pun oameni sa o urmareasca si sa o otraveasca pe cea mica", a declarat tatal fetitei.

Barbatul a spus ca acum este casnic si ca locuieste intr-un sat de langa Timisoara, dupa ce timp de zece ani a lucrat ca invatator.

El a precizat ca daca mama va fi decazuta din drepturi, doreste ca tata sa ia fetita si sa se ocupe de educatia ei.

Dupa audieri, barbatul a plecat la spitalul unde este internata fetita, avand la el un iepuras din plus.

Alaturi de Bugariu a fost audiat si fratele femeii.

Fetita va fi externata vineri, cand tatal sau va ajunge la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.

"Fetita este bine. Alearga pe hol. O vom externa vineri, cand va veni tatal sa o ia", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului "Marie Curie", dr. Gabriel Smarandache.

El a precizat ca familia va putea ramane in spital pana cand "vor avea legatura pentru a reveni la Oradea".

Mama fetitei, internata joi, va ramane in continuare la Spitalul "Alexandru Obregia", sub supraveghere, fiind evaluata psihologic si psihiatric.

"Pacienta a fost internata prin camera de garda prin procedura nonvoluntara, potrivit legii sanatatii mintale", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Spitalului "Alexandru Obregia", dr. Rodica Nastase.

Femeia primeste de vineri medicatia specifica diagnosticului "episod psihotic acut". "Ea confirma ca are antecedente psihiatrice personale din 2010. Mai mult, a spus ca atunci i s-a recomandat tratament, insa l-a intrerupt total, fara aviz medical, intrucat a considerat ca s-a facut bine", a mai spus dr. Nastase.

Potrivit medicilor, pacienta a negat ca ar fi vrut sa-i faca rau fetitei. "Are insa o frica, intrucat simte ca fetita ei este in primejdie, ca cineva vrea sa-i faca rau, si spune ca a mai avut asemenea trairi", a adaugat medicul.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Alexandru Obregia" a mai spus ca actiunea de joi prin care femeia si-a aruncat copilul din taxi are caracter cert psihopatologic. "Este vorba despre un comportament halucinator delirant acut, care necesita supraveghere si monitorizare permanenta la momentul actual", a explicat dr. Rodica Nastase.

In continuare, medicii ii vor face femeii evaluari periodice, pentru stabilirea unui diagnostic complet, de certitudine, si implicit a unei conduite terapeutice pentru momentul actual, dar si de perspectiva, a mai spus medicul.

In ceea ce priveste discernamantul femeii la momentul aruncarii copilului din taxi, Rodica Nastase a tinut sa precizeze ca acesta nu poate fi stabilit nici in policinica si nici in spital, ci doar de catre o echipa complexa de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici".

"Stabilirea discernamantului femeii asupra faptelor sale nu poate fi precizat decat de catre INML, si in niciun caz de policlinici si de catre spitale de psihiatrie. La randul lui, INML va examina atat pacientul, cat si documentele intocmite de Spitalul Obregia, intr-o comisie multidisciplinara", a conchis medicul.

Femeia - in varsta de 40 de ani, din Oradea, fost grefier la Curtea de Apel Oradea - si-a aruncat copilul, joi, dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitala.

Fetita a suferit escoriatii faciale si un traumatism cranio-cerebral minor, fiind transportata la Spitalul "Marie Curie", iar mama ei, care prezinta tulburari de comportament, a fost dusa la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Cazul este anchetat de procurori de la Parchetul Capitalei, impreuna cu politistii judiciaristi.

Femeia le-ar fi spus politistilor ca portiera taxiului s-a deschis accidental, in timp ce soferul masinii sustine ca femeia a deschis usa si a aruncat copilul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Politie.

Ea si-ar mai fi aruncat copilul de alte doua ori, iar miercuri, in timp ce se afla la Baile Felix, a fost nevoie de inteventia Politiei dupa ce i-a dat micutei sa bea alcool, au informat surse din Politie.

In cursul zilei de joi, femeia s-a urcat impreuna cu fetita in tren si a venit la Bucuresti. Apoi, a luat un taxi din fata garii, iar pe Podul Grant a deschis portiera si a aruncat fetita din masina.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
O fetita de 3 ani si 7 luni din Bistrita-Nasaud a fost violata de un adolescent
O fetita de 3 ani si 7 luni din Bistrita-Nasaud a fost violata de un adolescent

Un concurs nefericit de imprejurari a facut ca o fetita de nici 4 ani din Bistrita-Nasaud sa-i cada victima unui adolescent despre care cunoscutii spun ca ar fi batjocorit si alti copiii.

In ce stare este fetita aruncata de mama ei din taxi pe podul Grant din Capitala
In ce stare este fetita aruncata de mama ei din taxi pe podul Grant din Capitala

O femeie in varsta de 40 de ani si-a aruncat fetita in varsta de un an si jumatate dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitala, micuta fiind transportat de urgenta la spital.

O fetita de 9 ani s-a grabit spre scoala si a ajuns la spital, lovita de o masina de politie
O fetita de 9 ani s-a grabit spre scoala si a ajuns la spital, lovita de o masina de politie

Un accident nefericit s-a produs in aceasta dimineata in centrul Clujului, in urma caruia o fetita de 9 ani a ajuns la spital si nu la scoala spre care se grabea.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.