Tarom: Administratia Prezidentiala sa spuna daca mai doreste sa inchirieze avionul pentru presedinte

Ultima actualizare: 24-03-2013 15:55
Tarom

Conducerea Tarom a solicitat Administratiei Prezidentiale sa precizeze daca doreste continuarea sau rezilierea contractului de inchiriere a aeronavei utilizata de presedinte.


"A fost redactata o scrisoare, ieri sau alaltaieri, adresata Administratiei Prezidentiale, in care a fost expusa situatia si prin care s-a solicitat institutiei sa precizeze daca doreste continuarea actualului contract sau rezilierea", a declarat joi Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al Tarom, relateaza Mediafax.

El a precizat ca avionul respectiv, un Airbus A 310, nu este o "aeronava prezidentiala" sau o "aeronava a presedintelui Basescu", iar conducerea executiva a companiei are mandat sa caute clienti pentru valorificarea acesteia, in conditiile costurilor de mentenanta ridicate.

"Este o chestie de curtoazie", a spus Pascariu, referindu-se la solicitarea adresata Administratiei Prezidentiale.

Tarom a anuntat recent ca vrea sa elimine pierderile cauzate de cele doua aeronave de tip Airbus A 310, principala varianta luata in calcul fiind vanzarea acestora, dar ca analizeaza si posibilitatea mentinerii avionului folosit de Administratia Prezidentiala, in cazul in care cheltuielile trec la bugetul de stat.

Premierul Ponta a declarat miercuri ca Guvernul va inchiria sau va cumpara un avion care sa fie folosit ca aeronava oficiala a presedintelui sau a prim-ministrului, dar in momentul in care va avea posibilitatea financiara.

Presedintele Traian Basescu s-a deplasat marti la Roma la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc cu un zbor al companiei Alitalia. Administratia Prezidentiala a solicitat in 2010 Tarom sa efectueze cursele speciale pentru deplasarile si vizitele externe ale sefului statului, compania de stat punand la dispozitie pentru acestea unul dintre cele doua avioane Airbus A 310, achizitionate la inceputul anilor '90
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO