Tăriceanu: "Nu am de gând şi nici nu voi avea de gând să rup coaliţia"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 23:03
Categorie: Stiri actuale
Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, luni seară, că nu a avut de gând, nu are de gând şi nici nu va avea de gând să rupă actuala coaliţie de guvernare.

"Am văzut zvonuri care s-au răspândit în stânga, dreapta, cu o rapiditate fantastică şi care dădeau drept sigură, dar nu numai la nivel jurnalistic am auzit acest zvon care a circulat în ultimele zile, ruperea coaliţiei, Tăriceanu - prim-ministru al unui guvern bazat pe o majoritate cu PNL, cu USR şi aşa mai departe. Am să vă spun de la început, ca să fie lucrurile clare: (...) nu am avut de gând, nu am de gând şi nici nu voi avea de gând să rup coaliţia. Şi acelaşi lucru cred că-l împărtăşeşte şi colegul meu, preşedintele PSD, domnul Dragnea", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu la Antena 3, întrebat despre posibilitatea ruperii coaliţiei PSD-ALDE.

Liderul ALDE a explicat că, în opinia sa, acest scenariu a pornit de la momentul invitării la Cotroceni de către şeful statului a partidelor parlamentare, când el a dat o serie de declaraţii care au fost interpretate distorsionat, referindu-se la proiectul pe care l-a iniţiat privind realizarea unui acord politic în domeniul justiţiei lansat către toate partidele parlamentare.

"Dacă o să vă uitaţi în documentul pe care l-am trimis, fiind, practic, o invitaţie la dialog între partidele parlamentare, pentru ca să ne punem cât de cât de acord şi să putem merge mai departe cu definitivarea, desăvârşirea reformei în justiţie, o să vă daţi seama că n-are nicio legătură cu speculaţiile care s-au făcut", a spus el.

Tăriceanu a reiterat că afirmaţiile sale referitoare la faptul că România nu este pregătită pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE au avut în vedere climatul politic din ţara noastră, şi nu partea care revine Guvernului în acest proces. "M-a bucurat că şi primul-ministru a spus, într-o declaraţie pe care a făcut-o: înţeleg ce vrea să spună domnul Tăriceanu, nu este vorba de pregătirea pe care trebuie să o facă Guvernul, ci este vorba de climatul politic din România", a spus el.

Preşedintele ALDE a punctat că actuala coaliţie de guvernare va merge mai departe, întrucât programul de guvernare trebuie îndeplinit.

"De ce cred că va merge coaliţia mai departe? Pentru că noi, în fond, mă refer la PSD şi la ALDE (...), ne-am angajat în faţa românilor la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar - să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, cu alte cuvinte, să punem capăt tuturor abuzurilor, exceselor, lucrurilor care au ieşit clar din normele statului de drept şi, pe de altă parte, avem şi un program economic care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, adică salarii, pensii mai mari, o performanţă şi un climat mai bun în domeniul antreprenorial şi aşa mai departe, infrastructură, pe învăţământ, pe educaţie, pe transporturi. Deci, avem nişte lucruri la care ne-am angajat şi eu cred că avem această responsabilitate, în pofida unor momente care pot să apară, diferenţe de analiză şi acest lucru nu e nimic grav", a susţinut Tăriceanu.

Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Fosta gimnasta Corina Ungureanu
Dialogul dintre o campioană mondială la gimnastică şi ministrul Sportului. "Nu vă respect"
Şofer de 63 de ani, reţinut de poliţie când parca în faţa unui bar. Cu ce se ocupa de fapt
Răspunsul MAI pentru un şofer amendat fiindcă a claxonat o tânără care îi plăcea
O turistă din Ungaria a murit în mod straniu în timp ce urca pe munte, în România
Dezastrul lăsat în urmă de codul portocaliu. O femeie a dispărut, luată de potop
"Toţi pentru Europa", eveniment civic în Piaţa Victoriei de la ora 18:00
Inundaţii în ţară
Avertizare hidrologică cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe
Lecția dată de MAI pe Facebook, după ce o polițistă a fost ironizată din cauza fizicului
Românii au sărbătorit scrumbia albastră de Dunăre. Pofta a fost mai mare decât preţul
Mai multe clădiri istorice din București își ”fac” speranțe că vor fi reabilitate
Motivul pentru care un bărbat a rămas fără bolidul de 25.000 € la intrarea în țară
Parcările cu plată din Capitală, aproape goale. De ce se feresc șoferii