Tânărul cu transplant de plămâni, transferat la București în stare gravă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

După 24 de ore de eforturi, s-a găsit în sfârşit un loc pentru bărbatul de 32 de ani din Gorj, cu un plămân artificial transplantat la Viena.

Pacientul a fost transportat sâmbătă cu elicopterul la Bucureşti. Starea lui este însă gravă, spun medicii.

Adrian Lupu a fost adus de la Târgu Jiu la Bucureşti cu un elicopter SMURD şi a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Ionuţ Lupu, fratele pacientului: "Trebuie să speri până în ultima clipă că se întâmplă o minune. Foarte multe intervenţii până se poată pleca de aici. Când l-au transportat ne-a recunoscut pe toţi."

Irina Strambu, purtător de cuvânt:"S-a întâmplat că am avut un ventilator liber pentru că un alt pacient a decedat vineri. Deci, stăm foarte prost cu dotarea, suntem extrem de aglomeraţi. Institutul a făcut demersuri de 4-5 ani pentru a dezvolta un centru de îngrijire pentru pacienţi transplantaţi."

Medicii sunt rezervaţi, însă, în ceea ce priveşte starea tânărului. După transplantul de acum doi ani, specialiştii de la Viena i-au spus că organismul a respins noul plămân.

Irina Strambu, purtător de cuvânt: "Starea lui este destul de proastă. Are o insuficienţă respiratorie, este intubat, cu oxigen scăzut. Deci plămânii nu prea funcţionează."

Tânărul se programase luna viitoare la Viena pentru un tratament prin care sunt distruse celulele care atacă organul transplantat. Familia speră ca pacientul să-şi revină, pentru a putea fi transportat în străinătate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO