Tablou înfricoșător în țară, în urma inundațiilor. Un bărbat a murit luat de ape în Vrancea

Ultima actualizare: 07-06-2019 19:37

Vijeliile continuă să facă ravagii. În judeţul Timiş, peste 100 de gospodarii au fost lovite de şuvoaie numai în ultimele 48 de ore, iar în Vrancea, un bărbat de 62 de ani, luat de ape, cu tot cu căruţă, a fost găsit mort.

Peste tot în ţară tabloul este înfricoşător: copii şi bătrâni salvaţi în ultima clipă, ambulanțe în drum spre suferinzi rămase în drum, animale moarte şi culturi distruse. Mai grav este ca vijeliile nu se opresc până luni.


Tânăr luat de viitură cu tot cu tractorul pe care-l conducea
 

În judeţul Botoşani, un tânăr de 25 de ani, mecanic pe tractor, a fost surprins de o viitură pe râul Miletin. Apele au fost atât de învolburate încât au răsturnat vehiculul greu de câteva tone ca pe o jucărie.

Tot în Botoşani, în localitatea Todireni, 12 familii au fost evacuate în grabă. 25 de copii şi 24 de adulţi au fost cazaţi la căminul cultural din comună, peste noapte. 

În judeţul Vrancea, în comuna Jitia, o ambulanţă care trebuia să ajungă la o pacientă în stare gravă a rămas într-un pârâu şi a fost nevoie de intervenţia localnicilor pentru a scoate vehiculul din vâltoare.

În judeţul Timiş, sute de case au fost inundate, după ce raul Bega a ieşit din matcă. Cea mai gravă situaţie este în localitatea Bodo.

Bărbat: "Aici am avut saci puşi, dar degeaba."

Salvatorii au intervenit şi în localitatea Ohaba, unde zeci de gospodarii au fost înghiţite de ape. Din cauza ploilor abundente, drumurile au fost distruse. Oamenii au privit speriaţi cum sovoaiele le năvălesc, violent, în curţi.

Femeie: "Era cât pe ce, jumătate de metru. Mi-a scos tomberonul de gunoi pe poartă, mi-a deschis poarta."

A fost prăpăd şi în localitatea Cladova.
 

Inundațiile au mai făcut o victimă, în Vrancea
 

Din păcate, vremea rea a făcut o nouă victimă. Bărbatul de 62 de ani din Vrancea, din satul Lepşa, văzut ultima dată acum două zile, când a plecat de acasă cu caii şi căruţa, a fost găsit mort, după mai bine de 24 de ore de căutări.

Omul mergea la un adăpost cu animale, peste râul Putna şi a fost luat de şuvoaie cu tot cu atelaj.

Joi noapte a fost iar prăpăd în Bihor, unde au fost ruperi de nori în mai multe localităţi din partea centrală şi estică a judeţului. Sute de gospodării au fost acoperite de apă iar pompierii au salvat de la înec mai mulţi copii şi adulţi.
 

Trei muncitori au fost loviţi de trăsnet, într-o pădure
 

Furtuna a lovit în mai multe localităţi din comună Sârbi, situată la 35 de kilometri de Oradea. Apa adunată de pe versanţi a năvălit cu putere spre vale şi a acoperit zonele mai joase ale satelor.

Femeie:" Uitaţi-vă ce-i aici, ce să facem, ce putem face? Nu putem face nimic. Stăm şi-aşteptăm ... Aşa ceva n-am văzut de 21 de ani, de când îs căsătorită şi am venit aicea, în satul ăsta, așa ceva n-am văzut aicea."

Ca şi cum n-ar fi fost de-ajuns că şi-a pierdut aproape tot din gospodărie, o femeie, țintuită la pat, a trăit clipe de groază când s-a trezit cu şuvoaiele în casă.

Ploaia a făcut ravagii şi în Tismana, Gorj. Apa strânsă de pe versanţi a făcut ca râul ce trece prin localitate să iasă. Trei maşini de poliţie au rămas în mijlocul apei.

În judeţul Bacău, trei muncitori au fost loviţi de trăsnet, într-o pădure. Au fost duşi de urgenţă, pentru îngrijiri, la spitalul din Oneşti, iar medicii spun că îşi vor reveni.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO