Suspectul in cazul disparitiei omului de afaceri Abel Apostol a fost arestat preventiv

Abel Apostol, om afaceri disparut

Suspectul in cazul disparitiei omului de afaceri din Arad Abel Apostol a fost prezentat, joi seara, judecatorilor Tribunalului Arad, care au decis arestarea preventiva a acestuia pe 29 de zile pentru omor calificat, suspectul anuntand ca va face recurs.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad l-au prezentat judecatorilor pe Adrian Buleu cu propunerea de arestare, iar decizia magistratilor a fost luata in sedinta publica, respectiv arestarea preventiva pe 29 de zile, pentru omor, transmite corespondentul Mediafax.

Cadavrul barbatului disparut nu a fost descoperit pana la ora transmiterii acestei stiri, insa magistratii au considerat ca exista suficiente probe pentru arestarea preventiva a suspectului. In timpul audierilor din sala de judecata, suspectul nu a facut niciun fel de declaratii, insa la final judecatorul l-a intrebat daca face recurs, acesta confirmand.

Intre timp, fortele de ordine continua cercetarile in vederea descoperirii cadavrului si a altor indicii care sa lamureasca imprejurarile in care s-au petrecut evenimentele. Adrian Buleu urmeaza sa fie dus in arestul IPJ Arad. Omul de afaceri Abel Apostol a disparut de o saptamana de la baza sportiva pe care o detine in centrul Aradului si care ar fi fost ucis.

Surse din randul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca unul dintre membrii echipei de specialisti sositi de la Bucuresti la Arad pentru a sprijini ancheta a participat si la cercetarile din cazul disparitiei Elodiei Ghinescu.

Citește și
disparut arad
Rudele omului de afaceri din Arad disparut isi iau masuri de precautie, de teama sa nu fie rapite
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Echipa a adus la Arad aparatura de laborator si instrumente sofisticate care vor fi folosite pentru studierea probelor culese pana in prezent, anchetatorii sperand ca vor reusi sa demonstreze ipoteza ca Abel Apostol a fost ucis de catre sotul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu. Conform surselor citate, cadavrul este cautat in continuare, atat in Padurea Vladimirescu, unde a fost gasita o masina incendiata care ar apartine suspectului, cat si intr-un lac din padure si pe raul Mures.

Aceleasi surse afirma ca autoturismul incendiat de presupusul criminal este in posesia anchetatorilor. Martori aflati la picnic anuntasera inca din seara de 1 mai la 112 ca un autoturism este cuprins de un incendiu in Padurea Vladimirescu, atunci intervenind pompierii, fara sa se stie ca exista o legatura cu disparitia omului de afaceri, in masina nefiind gasit vreun cadavru.

O echipa de criminalisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si Institutului National de Criminalistica s-a deplasat, joi, la Arad, pentru a acorda sprijin in ancheta privind cazul presupusului omor comis asupra omului de afaceri Abel Apostol, informa Politia Romana. Echipa - formata din seful Serviciului Omoruri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, ofiteri specialisti ai Institutului National de Criminalistica si un autolaborator criminalistic - s-a dus la Arad, din dispozitia sefului Politiei Romane, pentru a acorda sprijin de specialitate Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arad la cercetarea la fata locului, precum si pentru valorificarea mijloacelor de proba ridicate, se preciza intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Barbatul retinut ca suspect in cazul disparitiei omului de afaceri aradean Abel Apostol este acuzat de omor, procurorii afirmand ca acesta l-a ucis in bataie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul intr-un loc izolat din Padurea Vladimirescu si a incendiat masina cu care l-a transportat. Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Arad, Dan Ursu, declara ca suspectul retinut in cazul disparitiei omului de afaceri Abel Apostol, respectiv Adrian Buleu, este cercetat pentru infractiunea de omor.

"S-a retinut ca in seara zilei de 1 mai Buleu Adrian l-a agresat pe Apostol Abel in incinta unui local, generandu-i victimei leziuni care au provocat decesul. Ulterior, a transportat cadavrul cu ajutorul autoturismului sau intr-un loc izolat din Padurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul", declara Ursu.

El spunea ca Adrian Buleu nu a colaborat cu anchetatorii. "In cursul audierilor, nu a oferit informatii, prevalandu-se de dreptul sau de a nu face declaratii", adauga Ursu.

Omul de afaceri din Arad Abel Apostol, dat disparut de catre familie, este cautat de vineri, 3 mai, fiul barbatului sustinand ca tatal sau fusese amenintat cu moartea de catre asociatul sau in afaceri. Familia mentiona ca omul de afaceri, in varsta de 55 de ani, a fost vazut ultima data in seara de 1 mai, in incinta bazei sportive pe care o detine.

In noaptea de miercuri spre joi, au fost audiate de catre procurori mai multe persoane, intre care Alina Buleu, partenera de afaceri a lui Abel Apostol, precum si sotul acesteia, Adrian Buleu. Acesta din urma a fost retinut pentru 24 de ore, fiind suspect in acest caz. Surse din randul anchetatorilor spuneau ca exista indicii ca intre cei doi barbati ar fi avut loc un conflict, iar Abel Apostol ar fi fost ucis.

Ancheta in cazul disparitiei omului de afaceri Abel Apostol a fost preluata de catre procurorii Parchetului Tribunalului Arad, desi initial cazul era in competenta procurorilor Parchetului Judecatoriei Arad, intre timp anchetatorii obtinand probe care ii conduc catre ipoteza unei crime. Surse din randul anchetatorilor au declarat, joi dimineata, corespondentului MEDIAFAX ca in cursul cercetarilor au fost descoperite pete de sange in restaurantul detinut de Apel Apostol si de partenera sa de afaceri.

Procurorii au ridicat si bucati de gresie pentru teste de laborator, dupa ce angajati ai restaurantului au afirmat ca ar fi fost pusi de catre sefi sa spele pe jos, in seara disparitiei lui Abel Apostol. Cautarea omului de afaceri a fost extinsa intr-o padure din localitatea aradeana Vladimirescu, aflata la cativa kilometri de municipiul Arad, existand suspiciunea ca acolo ar fi putut fi ascuns cadavrul barbatului. In padure exista si un lac, cautarile urmand sa aiba loc si in apa. In padure, anchetatorii au descoperit un autoturism incendiat.

"Tatal meu a fost chiar si amenintat cu moartea de catre familia asociatului. Totul a pornit de la faptul ca tata doreste sa desparta baza sportiva de restaurant, iar el sa ramana cu sportul. A revenit recent din SUA si doreste sa se intoarca acolo, iar de afacere sa ma ocup eu. Asociatul si familia acestuia au avut obiectii si au recurs la amenintari", declara corespondentului MEDIAFAX fiul omului de afaceri, Albert Apostol.

Omul de afaceri Abel Apostol detine in asociere, in centrul municipiului Arad, pe malul Muresului, o baza sportiva si un restaurant.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Abel Apostol, omorat in restaurant, iar cadavrul a fost ascuns in padure. Ce spun procurorii
Abel Apostol, omorat in restaurant, iar cadavrul a fost ascuns in padure. Ce spun procurorii

 Procurorii aradeni vin cu primele declaratii oficiale de la disparitia lui Abel Apostol, sustinand ca acesta a fost ucis de catre sotul partenerei de afaceri a disparutului, adica Adrian Buleu.

Rudele omului de afaceri din Arad disparut isi iau masuri de precautie, de teama sa nu fie rapite
Rudele omului de afaceri din Arad disparut isi iau masuri de precautie, de teama sa nu fie rapite

Teama i-a cuprins pe apropiatii omului de afaceri Abel Apostol din Arad, disparut fara urma din data de 1 mai. Astazi, rudele au inceput sa ia primele masuri de precautie, ingrijorate ca si lor li se poate intampla ceva rau.

Pe urmele lui Abel. Apropiatii omului de afaceri aradean cer ajutor pe blog pentru gasirea acestuia
Pe urmele lui Abel. Apropiatii omului de afaceri aradean cer ajutor pe blog pentru gasirea acestuia

 “Au trecut cinci zile de la momentul disparitiei lui Abel Apostol si nimeni nu stie inca nimic despre acesta. Foarte multe indicii ne conduc la ideea ca Abel a fost rapit sau ucis de persoane ramase inca necunoscute.”

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.