Marius Caraşol a fost demis din funcția de președinte al companiei Transelectrica


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2019 14:25
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2019 11:47
Categorie: Stiri actuale

Marius Caraşol a fost dat afară joi din directoratul companiei Transelectrica și - de asemenea -  el a fost demis din funcția de președinte.

Membrii Consiliului de Supraveghere al companiei Transelectrica au luat această decizie după ce Carașol a fost convocat la ședința Consiliului, joi dimineață, însă ... nu s-a prezentat.

El ar fi trebuit să își prezinte actele de studii în original, după ce s-a descoperit faptul că și-a trecut în C.V. o diplomă pe care, de fapt, nu a obținut-o.

Mai exact, fostul președinte al Transelectrica şi-a trecut în CV că este inginer diplomat şi că a absolvit Politehnica, deși reprezentanţii universităţii au susţinut, într-un răspuns pentru Ştirile PROTV, că persoana în cauză nu şi-a finalizat cursurile şi prin urmare nu are nici diplomă, nici calificarea respectivă.

Comunicatul oficial al companiei:

 

Având în vedere informațiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Consiliul de Supraveghere al Companiei a decis revocarea domnului Marius-Dănuț CARAȘOL din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului.

Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de președinte al Directoratului a fost numită doamna Claudia-Gina ANASTASE.

Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA tratează cu responsabilitate și respect importanța guvernanței corporative în administrarea societății, precum și poziționarea companiei în relația cu investitorii și partenerii.”

Pentru funcţia de conducere pe care a deţinut-o a încasat peste 93.000 de lei în 8 luni din 2018, potrivit declaraţiei de avere. A ajuns preşedintele Transelectrica la nivel naţional în decembrie 2018, fiind umit politic imediat după ce Niculae Bădălău a ajuns ministru al Economiei, autoritate care are în tutelă această companie strategică.

Mandatul, deşi unul provizoriu pe 4 luni, a fost prelungit.

Indemnizaţia prevăzută în contract: peste 31.000 de lei pe lună.

 

Președintele Transelectrica și-a pus în CV o diplomă pe care nu a obținut-o
Preţul energiei din România, cel mai mic din regiune. Importurile însă continuă
Reactorul 2 al Centralei Cernavodă, deconectat din cauza unei erori umane
VIDEO PROTVPLUS.RO